3°   dziś 6°   jutro
Sobota, 06 grudnia Jarema, Mikołaj, Emilian, Dionizja, Leontyna
2198

Wydarzenia

Zatrudnienie w Gminie Tymbark

Tymbarkmojawies 2013-06-10 15:40:17
Na stronie BIP-u tymbarskiego Urzędu Gminy pojawiło się ogłoszenie o naborze na wolne stanowisko urzędnicze w Urzędzie Gminy w Tymbarku. Dlaczego to jest tak interesujące, że o tym piszę? Ponieważ jakiś czas temu ogłoszono konkurs na KIEROWNIKA REFERATU INWESTYCJI, GOSPODARKI KOMUNALNEJ I OCHRONY ŚRODOWISKA. Co ciekawe mimo, iż jeszcze przed rozstrzygnięciem konkursu bardzo dużo osób wiedziało, kto tym kierownikiem zostanie, to do tej pory taka oficjalna informacja nie pojawiła się na stronie BIP, a właśnie ta nowo wybrana osoba już zasiada w komisji kolejnego konkursu. Drodzy Mieszkańcy! Może wypadałoby się zastanowić dlaczego od czasu wybrania nowego wójta prawie wszystkie stanowiska, na które został ogłoszony konkurs za jego kadencji zasiadają osoby spoza gminy? Przypuszczam, że nie ma takiej drugiej gminy w Powiecie Limanowskim, w której ponad 30% pracowników to są osoby spoza gminy. Czy mało jest u nas osób z wykształceniem, które nie mają pracy, że trzeba zatrudniać osoby spoza gminy? Dlaczego wójt nie wspiera swoich mieszkańców. Przecież przed wyborami obiecywał krainę mlekiem i miodem płynącą. A teraz wnet by się wydawało, że jego decyzję są przeciw mieszkańcom, przeciw tym, dzięki którym został wybrany.
Dlaczego wymagania konkursowe są takie, że tylko można by powiedzieć wybrańcy je spełniają? Może pora się nad tym wszystkim zastanowić. Nie wiem czy takie jest tylko moje zdanie czy jest więcej takich osób, które odbierają to tak jak ja. Pozdrawiam :D
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Zatrudnienie w Gminie Tymbark
Tymbarkmojawies 2013-06-10 15:41:40
P.S. I nie mam zamiaru ukrywać, że ten login i post na forum powstał tylko i wyłącznie dlatego, że według mnie czara goryczy się już przelała.
HenrykV 2013-06-10 17:32:05
eee, tam - wyższe wykształcenie plus 2 lata stażu to znowu nie takie super ograniczenie.
w sumie w Tymbarku i tak nie macie źle - w mieście Limanowa Burmistrz jest ze Starej Wsi, Zastępca z Jodłownika, a skarbnik i sekretarz z gminy Limanowa. Takie czasy :-)
konto usunięte 2013-06-11 09:05:34
Tymbarkmojawies@ o czym ty marzysz,do dzisiaj nie ma ani na BIP-e ani na stronie UG zmian iż jest powołana nowa komisja rewizyjna,[na wolę Miłościwie Na Panującego]
o protokołach z sesji trzeba zapomnieć,o podjętych uchwałach,też,tym bardziej milczy się o powołanym ponoć [ptaszki o tym ćwierkają na dachu Ug-jak już coś] KONSORCJUM --MZGKiM Limanowa--ZGK Tymbark--EMPOL Tylmanowa, wie koś coś więcej na ten temat?

na marginesie,już przed ogłoszeniem wyników w/w konkursu słychać było głosy iż wygra pewna Pani z Dobrej,żona wielkiego kolegi, Miłościwie Nam Panującego
transporter01 2013-06-17 11:01:55
Widać w Tymbarku od lat nic się nie zmienia. Przykre!
malopol 2013-06-24 20:29:18
Cóż można odpowiedzieć , w urzedach aby pracować trzeba mieć "TO COŚ W GENACH".
aldona 2013-06-26 12:58:19
zainteresowanym obiektywnym spojrzeniem na kryteria rekrutacji polecam zapoznać się z ustawą o pracownikach samorządowych oraz ustawą o samorządzie gminnym. To stamtąd trzeba czerpać argumenty w zakresie prawa. Jeśli natomiast chodzi o praktykę, to bywa różnie. często konkursy ogłaszane są pro forma, a ostatecznie stanowisko obsadza się, np. poprzez wewnętrzne przesunięcie, bez zatrudniania dodatkowej osoby. Wyjątkowo wytrwali w niezadowoleniu mogą pójść do urzędu i poprosić o uzasadnienie i wgląd w cv kandydatów.
konto usunięte 2014-09-25 08:21:33
no i niestety długo nie popracowała ,poznała się szybko na Golfowym Wójcie
konto usunięte 2014-09-26 05:30:20
8o 8o 8o 8o 8o

@HenrykV:

"eee, tam - wyższe wykształcenie plus 2 lata stażu to znowu nie takie super ograniczenie.
w sumie w Tymbarku i tak nie macie źle - w mieście Limanowa Burmistrz jest ze Starej Wsi, Zastępca z Jodłownika, a skarbnik i sekretarz z gminy Limanowa. Takie czasy :-) "

Co ja widzę :D Gruby radca warchoł Heniu krytykuje swego mentora :D Zbluźniłeś przeciwko swej religii :P
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]