1994
Tematy archiwalne
zęby mądrości - gdzie do dentysty/chirurga?
licealistka 2010-11-23 10:44:44
zęby mądrości - gdzie do dentysty/chirurga?
Byłam u pani Wojs jednak ona wyciela mi tylko kawalek dziąsła by odslonic rosnacego zeba, twierdzac, ze wyrywanie zeba jest zbedne. Tymczasem juz 3 tydzien bol nie ustepuje, od 5 dni nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac bez ketonalu, nic innego nie pomaga, nie chodzę do szkoły, nie ma nocy ktora bym przespala. Boli mnie zab na ktorego pcha sie zab madrosci, bol promienuje do ucha, mam takze powiekszone i bolesne wezly chlonne/migdaly(?). Bol jest nie do wytrzymania. Co radzicie?
Re: zęby mądrości - gdzie do dentysty/chirurga?
happyboy
2010-11-23 11:15:41
idz do chirurga szczekowego, bo zaniedlugo to bedziesz chodzic po scianach z bolu.Lepiej go usun jak najszybciej. Ja w sumie mam wszystkie 4 i ani raz mnie nie bolaly, nawet ja wyrastaly(na szczescie). Zycze powodzenia.
darek05l
2010-11-23 11:16:14
Zapytaj na ul. Kopernika (od PKS - u w stronę Sowlin), naprzeciwko banku PKO. Kiedyś byłem i trwało to może ze 30 min.
ggg
2010-11-23 11:17:45
Proponije Ci poprosic o skierowanie od dentysty do:
Uniwersytecka Klinika Stomatologiczna w Krakowie
ul. Montelupich 4, 31-155 Kraków
Mialem tam robiony zabieg i bylem zadowolony, bo w Limanowej raczej nie ma dobrego fachowca do tych zebow.
orate
2010-11-23 11:26:32
Byłem tam,wyrwali mi dwa zęby z tyłu,dolne,pod narkozą,są ostrożni i skuteczni,na koniec zawieźli mnie nawet do domu,byłem wtedy ostatnim pacjentem tego dnia .
Na ścianie budynku,jest wielki biały ząb,pozdrawiam
kotecek69
2010-11-23 11:40:47
w męcinie jest dobry ale zapomniałem jak sie nazywa byłem pare razy i naprawde super gośc
SnoozE
2010-11-23 12:09:40
krakow - montelupich - klinika
konto usunięte
2010-11-23 13:02:55
Tez tak miałam - 4ro krotnie, dentystka wycinala mi kawalek dziasla,by zab madrosci mogłswobodnie wychodzic.... tez okropnie bolalo kilka dni,no ale coż - w koncu przestalo
ggg
2010-11-23 13:07:16
tak jak tu pisalem i niektorzy widze tez, warto wydac pare zlotych na bilet do Krakowa ale tam jest to robione profesjonalnie. w Limanowej bym sie obawial takiego zabiegu.
licealistka
2010-11-23 15:46:35
Bylam dzisiaj na przeswietleniu i od razu u dentysty, ząb rośnie prawidłowo, równo - wychodzi więc na to, ze moja 7 boli nie przez to, ze pcha sie na nią 8zab madrosci, a przez prochnice. 7 została zaplombowana ale dalej boli. Spróbować odnerwić zęba? Nic innego nie pomaga.
konto usunięte
2010-11-23 16:20:16
Skonsultuj z dentystą. Forumowa pomoc nt tego co zrobic (biorąc pod uwagę, że prawie nikt się nie zna, w dodatku nikt nie widzie stanu) to raczej błąd. To jak spowiedź przez internet. Powiedz dentyście, że nadal boli. Niech sprawdzi. Jeśli cie pogoni to po prostu próbuj gdzie indziej.
konto usunięte
2010-11-23 16:55:19
Pani dr;Kotowa w szpitalu jest Dobra
licealistka
2010-11-23 18:20:10
Własnie wrocilam od dentysty, jestem po odnerwieniu zeba , nic nie bolalo, teraz tez nie boli bo jak na razie działa znieczulenie. Moge sie podobno spodziewac silnego bolnego za 2godziny gdy znieczulenie przestanie dzialac ale moze jakos przezyje :)musze sie jeszcze zglosic za tydzien i bede miala dalej czyszczonego zeba ale bol ma ustac niedlugo - oby był to koniec przygod z bolacymi zebami :)
gacekRN
2010-11-23 18:41:50
Polecam Pan Białończyka z Jodłownika, świetny chirurg szczękowy. Nic nie boli i dziąsła szybko i bezboleśnie sie goją
licealistka
2010-11-24 14:13:43
Dziekuje za porady ale na szczescie juz po problemie :) jestem w trakcie leczenia kanalowego.
ekbiedronka096
2010-11-30 15:37:33
Ja w Liman.miałam do czynienia z dr.Obrąpalską,moi sąsiedzi również,jesteśmy bardzo zadowoleni.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź