4296
Porady
ZNOWU PROBLEM Z ZASIĘGIEM Z PLUSA
Shell 2014-09-23 18:09:07
Witam od 3 dni jest problem z zasięgiem z plusa w okolicach Rupniowa i ok 6 km od Rupniowa praktycznie go nie ma to jest nie możliwe jak tylko zacznie padać to zasięg gorszy i to nie jest pierwszy raz totalna porazka ten Plus
Re: ZNOWU PROBLEM Z ZASIĘGIEM Z PLUSA
djdeejay
2014-09-23 23:15:53
Ja mam cały czas bez problemu. Jeśli korzystasz z smatphonea na androidzie, odfajkuj w ustawieniach "używaj tylko sieci 2g" Albo w innych telefonach zakres "WCMDA/GSM (Preferowany WCMDA)" Czemu polecam zmianę ustawień z GSM na 3G? Ponieważ u mnie mam tak ustawione i od bardzo dawna nie miałem problemu z zasięgiem, a moi sąsiedzi skarżą się na brak zasięgu w zwykłych telefonach typu classic.
Jeszcze jedna kwestia:
Mówisz o zasięgu z plusa ponieważ masz kartę z Plusa, czy kartę z Play na zasięgu Plusa? Bo jeśli Play, to niestety zapowiedziano, że Play nie będzie już korzystał z przekaźników Plusa.
Jeszcze jedna kwestia:
Mówisz o zasięgu z plusa ponieważ masz kartę z Plusa, czy kartę z Play na zasięgu Plusa? Bo jeśli Play, to niestety zapowiedziano, że Play nie będzie już korzystał z przekaźników Plusa.
Shell
2014-09-24 11:46:22
Dzięki ,ja mam takie coś GSM/WCDMA ,Tylko GSM,Tylko WCDMA czyli mam włączyć to samo WCDMA ?Proszę o odp mam Samsung Galaxy YONG
djdeejay
2014-09-24 15:24:51
Uuu to lipa, ponieważ Samsung Galaxy Young ma problem fabryczny z zasięgiem. Siostra ma takiego i zawsze po jeździe przez Lososinę koło mleczarni musi go wyłączyć i włączyć lub szukać ręcznie sieci, ponieważ gubi zasięg i sam się nie loguje ponownie.
I to nie jest pojedynczy przypadek jaki osobiście widziałem w tym telefonie, a na forach ludzie skarżą się na tą samą przypadłość.
Oczywiście sam problem z zasięgiem nie jest wyłącznie po stronie telefonu, bo w Rupniowie skarżą się ludzie na zasięg, ale widzisz, to się kumuluje z wadą telefonu i praktycznie cały czas nie masz zasięgu.
A jak masz tylko GSM/WCMDA bez dopisku "(preferowane WCMDA)" to musisz zostawić właśnie GSM/WCMDA, bo przy samym WCMDA w terenie pozamiejskim możesz nie mieć zasięgu.
I to nie jest pojedynczy przypadek jaki osobiście widziałem w tym telefonie, a na forach ludzie skarżą się na tą samą przypadłość.
Oczywiście sam problem z zasięgiem nie jest wyłącznie po stronie telefonu, bo w Rupniowie skarżą się ludzie na zasięg, ale widzisz, to się kumuluje z wadą telefonu i praktycznie cały czas nie masz zasięgu.
A jak masz tylko GSM/WCMDA bez dopisku "(preferowane WCMDA)" to musisz zostawić właśnie GSM/WCMDA, bo przy samym WCMDA w terenie pozamiejskim możesz nie mieć zasięgu.
Shell
2014-09-24 18:54:51
Dzięki za info .Tak z tym telefonem jest ogólny problem juz go miałam w naprawie z tym zasięgiem i ogólnie opinie na forach są nie najlepsze
djdeejay
2014-09-24 22:28:57
No, w naprawie niby coś wymienią, naprawią, zmienią gwarancyjnie na nowy telefon, ale skopany jest moduł GSM fabrycznie i tego poprostu nie da się naprawić, tak samo jak w moim Alcatelu OT Idol - akcelerometr, czy gsensor jest za blisko czegośtam przez co kompas i inne programy pokazujące położenie źle działają, kompas szaleje itp. Naprawy gwarancuje, wymiana na 5 nowych telefonów nic nie daje, ponieważ ten model tak ma i trzeba czekać na wersję v2, której w tak tanich modelach raczej nie zrobią :)
Przy okazji dziś patrzyłem na telefon sąsiadki, zasięg Play na nadajnikach plusa jest i zasięg Plus 2G też, ale niewiem czemu coś blokuje łączenie do sieci, przez co automatycznie nie potrafi się połączyć, a łączenie ręczne trwa nawet do kilku minut. Tak jakby jakieś błędne pakiety krążyły, rozstrojenie częstotliwości czy coś w tym stylu.
Zgłaszał to ktoś w ogóle? Jeśli tak, to co sieć mówiła na ten temat?
Przy okazji dziś patrzyłem na telefon sąsiadki, zasięg Play na nadajnikach plusa jest i zasięg Plus 2G też, ale niewiem czemu coś blokuje łączenie do sieci, przez co automatycznie nie potrafi się połączyć, a łączenie ręczne trwa nawet do kilku minut. Tak jakby jakieś błędne pakiety krążyły, rozstrojenie częstotliwości czy coś w tym stylu.
Zgłaszał to ktoś w ogóle? Jeśli tak, to co sieć mówiła na ten temat?
Shell
2014-09-25 07:47:29
Niewiem czy ktoś zgłaszał ale ja mam zamiar to zrobić dzisiaj i myśle że jak zadzwonie do biura obsługi to bedzie ok a tam mnie z kimś połączą
djdeejay
2014-09-25 18:56:25
Tylko upieraj się i drąż, żeby podali Ci przyczynę, a nie spławili. Ja dowiedziałem się, że jest jakaś usterka w 1 miejscu i że jutro wszystko wróci do normy, ale dowiedziałem się też, że każdemu tak mówią od kilku dni, żeby spławić rozmówcę.
Shell
2014-09-25 20:04:40
Dzięki za wszystkie informacje .Pozdrawiam:)
djdeejay
2014-09-25 21:34:38
Niema za co :) i również pozdrawiam :)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź