Przeglądasz dane archiwalne
4464
Porady
Adwokat-rozwód
apad 2012-07-08 22:17:36
Pilnie poszukuję adwokata ws rozwodowej. Może kogoś polecacie, macie sprawdzonego.
Re: Adwokat-rozwód
ingaar
2012-07-08 22:30:26
Wójcik dobry do spraw karnych, ale do rozwodu - nie polecam
ABS0LLUT
2012-07-08 23:07:55
Również stanowczo odradzam mecenasa Wójcika. Na sprawie rozwodowej reprezentował moją żonę, nota bene z jej powództwa, nawet wnosił o orzeczenie mojej winy. Ja adwokata nie miałem i sam się reprezentowałem, ale wyrok był odwrotny do oczekiwań - z winy powódki.
Napisz coś więcej, bo tak na sucho ciężko doradzić.
Napisz coś więcej, bo tak na sucho ciężko doradzić.
Janek64
2012-07-09 05:24:18
eh tam zeby od razu rozwod. Przeciez to kosztuje:)
TakaJedna
2012-07-09 08:34:48
też jestem ciekawa. Nikt się nie rozwodził? A gdzie teraz się składa pozew, można w L-wej czy trzeba do Sącza się udać?
ingaar
2012-07-09 17:32:43
W Sączu, ok 600 zł. Gdy wina po obydwu stronach - koszty dzieli się na pół
ABS0LLUT
2012-07-10 00:26:58
Można wystąpić o zwolnienie z kosztów sądowych, odpowiedni druk do pobrania w necie.
Ps. Wygrana w takiej sprawie to fajna rzecz, ale wcale nie cieszy... To tak z autopsji.
Ps. Wygrana w takiej sprawie to fajna rzecz, ale wcale nie cieszy... To tak z autopsji.
zealot
2012-07-10 00:31:57
I po so sie było żenić/wychodzić za mąż? :E teraz płać człowieku
konto usunięte
2012-07-10 08:20:42
Jak przegrasz to jesteś przegrany, jak wygrasz to udowodnisz sobie że jesteś rogaczem i naiwniakiem. Najlepiej jakoś się dogadać bez "prania brudów".:-(
ABS0LLUT
2012-07-10 22:50:41
@Bzurys: To wielkie uproszczenie i spłycenie tematu, w dodatku w dziale *Pomoc* (na którą ludzie mają prawo liczyć pisząc tutaj).
Sprowadzenie problemu rozwodu wyłącznie do zdrady jako powodu świadczyć może o totalnej indolencji i kompletnym braku empatii oraz braku możliwości szerszego zdiagnozowania przyczyn, a może ich być przecież wiele - alkoholizm, znęcanie się (fizyczne bądź psychiczne), hazard, kleptomania, nadużycia finansowe, choroby psychiczne etc. - długo by wymieniać.
Jeśli ktoś nie ma co wnieść do dyskusji a tylko mu się nudzi lub chce zabłysnąć bądź dokopać innym dla zabawy - macie Onet bądź inne *Pudelki* - tam się wyżyjcie.
EOT
Sprowadzenie problemu rozwodu wyłącznie do zdrady jako powodu świadczyć może o totalnej indolencji i kompletnym braku empatii oraz braku możliwości szerszego zdiagnozowania przyczyn, a może ich być przecież wiele - alkoholizm, znęcanie się (fizyczne bądź psychiczne), hazard, kleptomania, nadużycia finansowe, choroby psychiczne etc. - długo by wymieniać.
Jeśli ktoś nie ma co wnieść do dyskusji a tylko mu się nudzi lub chce zabłysnąć bądź dokopać innym dla zabawy - macie Onet bądź inne *Pudelki* - tam się wyżyjcie.
EOT
bearchen
2012-07-10 22:59:36
Brawo @Absollut. Krotko i na temat:)
Kpw @Bzurys?:))
Kpw @Bzurys?:))
juditha
2012-07-11 13:31:26
Wiem że prowadził sprawy rozwodowe radca prawny p. Wiewiórski ma biuro na ul. Krótkiej.
Więc można zapytać.
Więc można zapytać.