5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Adwokat-rozwód

apad 2012-07-08 22:17:36
Pilnie poszukuję adwokata ws rozwodowej. Może kogoś polecacie, macie sprawdzonego.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Adwokat-rozwód
ingaar 2012-07-08 22:30:26
Wójcik dobry do spraw karnych, ale do rozwodu - nie polecam
ABS0LLUT 2012-07-08 23:07:55
Również stanowczo odradzam mecenasa Wójcika. Na sprawie rozwodowej reprezentował moją żonę, nota bene z jej powództwa, nawet wnosił o orzeczenie mojej winy. Ja adwokata nie miałem i sam się reprezentowałem, ale wyrok był odwrotny do oczekiwań - z winy powódki.
Napisz coś więcej, bo tak na sucho ciężko doradzić.
Janek64 2012-07-09 05:24:18
eh tam zeby od razu rozwod. Przeciez to kosztuje:)
TakaJedna 2012-07-09 08:34:48
też jestem ciekawa. Nikt się nie rozwodził? A gdzie teraz się składa pozew, można w L-wej czy trzeba do Sącza się udać?
ingaar 2012-07-09 17:32:43
W Sączu, ok 600 zł. Gdy wina po obydwu stronach - koszty dzieli się na pół
ABS0LLUT 2012-07-10 00:26:58
Można wystąpić o zwolnienie z kosztów sądowych, odpowiedni druk do pobrania w necie.

Ps. Wygrana w takiej sprawie to fajna rzecz, ale wcale nie cieszy... To tak z autopsji.
zealot 2012-07-10 00:31:57
I po so sie było żenić/wychodzić za mąż? :E teraz płać człowieku
konto usunięte 2012-07-10 08:20:42
Jak przegrasz to jesteś przegrany, jak wygrasz to udowodnisz sobie że jesteś rogaczem i naiwniakiem. Najlepiej jakoś się dogadać bez "prania brudów".:-(
ABS0LLUT 2012-07-10 22:50:41
@Bzurys: To wielkie uproszczenie i spłycenie tematu, w dodatku w dziale *Pomoc* (na którą ludzie mają prawo liczyć pisząc tutaj).

Sprowadzenie problemu rozwodu wyłącznie do zdrady jako powodu świadczyć może o totalnej indolencji i kompletnym braku empatii oraz braku możliwości szerszego zdiagnozowania przyczyn, a może ich być przecież wiele - alkoholizm, znęcanie się (fizyczne bądź psychiczne), hazard, kleptomania, nadużycia finansowe, choroby psychiczne etc. - długo by wymieniać.

Jeśli ktoś nie ma co wnieść do dyskusji a tylko mu się nudzi lub chce zabłysnąć bądź dokopać innym dla zabawy - macie Onet bądź inne *Pudelki* - tam się wyżyjcie.
EOT
bearchen 2012-07-10 22:59:36
Brawo @Absollut. Krotko i na temat:)
Kpw @Bzurys?:))
juditha 2012-07-11 13:31:26
Wiem że prowadził sprawy rozwodowe radca prawny p. Wiewiórski ma biuro na ul. Krótkiej.
Więc można zapytać.
konto usunięte 2012-07-11 14:07:38
Zdrada nie ogranicza się wyłącznie do spraw seksu, malwersacje finansowe to również zdrada. Niektóre sprawy często widać przed ślubem jak skłonności do alkoholu, nadmiernego ryzyka, hazardu czy agresję. Ale pokutuje takie stare przekonanie "jak się ożeni to się odmieni". Później następuje rozczarowanie. Choroba nawet psychiczna nie powinna być powodem do rozwodu.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]