1468
Hyde Park
AZS dla dorosłych jak sobie radzicie
jagnate 2025-05-06 08:28:39
Mam 28 lat i od kilku miesięcy zmagam się z AZS. Skóra na rękach i twarzy jest sucha, swędzi, pojawiają się czerwone plamy. Dermatolog przepisał maści sterydowe, ale chciałbym znaleźć coś mniej inwazyjnego. Macie jakieś sprawdzone metody?
Re: AZS dla dorosłych jak sobie radzicie
siedleck 2025-05-06 11:09:46
Cześć,
Też mam AZS i wiem, jak to potrafi dać w kość. Oprócz leczenia, dużo zmieniło się u mnie dzięki zmianie codziennej pielęgnacji. Unikam zwykłych kosmetyków i używam tylko takich, które są przeznaczone do skóry atopowej. Po każdej kąpieli koniecznie krem, i to taki dość tłusty. U mnie sprawdziły się produkty z tej strony: https://verdelove.pl/kategoria-produktu/problemy-skorne/atopowe-zapalenie-skory/ – mają kilka opcji bez zbędnych dodatków. Dodatkowo staram się też nie drapać skóry, chociaż bywa ciężko, ale pomaga mi noszenie bawełnianych rękawiczek w nocy. No i wiadomo, stres – im mniej, tym lepiej dla skóry.
Re: AZS dla dorosłych jak sobie radzicie
wonsek 2025-05-18 09:36:47
Wspomaganie skóry od wewnątrz jest ważnym elementem codziennej pielęgnacji. Neoglandyna oferuje połączenie naturalnych olejów roślinnych, które są źródłem kwasów tłuszczowych wspierających procesy regeneracyjne. To szczególnie istotne przy problemach z przesuszoną, wiotką lub wrażliwą skórą.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź