1482
Hyde Park
Czy Seborh pomaga na swędzenie i krostki na głowie?
mariab 2025-02-10 12:00:05
Od dłuższego czasu mam problem ze skórą głowy – swędzi mnie niemal codziennie, pojawiają się też drobne krostki, zwłaszcza na potylicy i w okolicach skroni. Lekarz stwierdził, że to łojotokowe zapalenie skóry i zalecił stosowanie delikatnych szamponów oraz unikanie podrażnień. Przeglądając różne opcje, natrafiłem na szampon Seborh i zastanawiam się, czy może pomóc na te objawy. Czy ktoś z Was go stosował i zauważył poprawę? Po jakim czasie można oczekiwać pierwszych efektów?
Re: Czy Seborh pomaga na swędzenie i krostki na głowie?
siedleck 2025-02-10 13:10:58
Swędzenie i krostki to częsty problem przy ŁZS i dobrze dobrany szampon może przynieść ulgę. Seborh zawiera składniki przeciwzapalne i przeciwgrzybicze, więc może pomóc w redukcji swędzenia i zmniejszeniu ilości zmian skórnych. Nie ma jednak jednego uniwersalnego rozwiązania – u jednych efekty są widoczne już po kilku myciach, u innych potrzeba dłuższego stosowania. Ważne jest, aby nie myć głowy zbyt gorącą wodą i unikać agresywnych kosmetyków, które mogą nasilać problem. Jeśli chcesz wypróbować ten szampon, znajdziesz go tutaj: https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/seborh-szampon-do-lojotokowej-skory-glowy-200ml,132592.html
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź