4296
Porady
Intersieć dobrze to działa ?
Loloss 2012-03-01 16:02:25
Zastanawiam się nad wzięciem neta z Intersieci bo w TP lecą w kulki (mało powiedziane ...) podpisali umowę przyjechał facet, zobaczył co i jak powiedział żę 120 metrów kabla do wymiany (TP wymienia na swój koszt dlatego płaci się tą opłatę jeśli nie chce się mieć telefonu) i od tej pory żadnego kontaktu od nich po 3 dniach zadzwoniłem do nich (już nawet nie piszę o kosztach telefonów do nich... ) i okazało się że rozwiązali umowę szkoda że nikt w prost nie powiedział że nie opłaca im się tego kabla wymieniać ale cóż widać jaka jest firma ...
Ale mniejsza o to znalazłem dość ciekawą ofertę Intersieci i widzę że powinna według mapy działać u mnie w miejscowości i 55 zł za 4mb w dzień / 6 mb w nocy jest dość dobrą ceną ale to jednak jest radiówka ma ktoś może internet od nich ? Jak to działa ? Są problemy że np. od godz 18 do 22 działa wolniej lub ogólnie zdarza się mulić ? Ta prędkość 4 mb na prawdę jest non stop ?
Ale mniejsza o to znalazłem dość ciekawą ofertę Intersieci i widzę że powinna według mapy działać u mnie w miejscowości i 55 zł za 4mb w dzień / 6 mb w nocy jest dość dobrą ceną ale to jednak jest radiówka ma ktoś może internet od nich ? Jak to działa ? Są problemy że np. od godz 18 do 22 działa wolniej lub ogólnie zdarza się mulić ? Ta prędkość 4 mb na prawdę jest non stop ?
Re: Intersieć dobrze to działa ?
budu
2012-03-01 16:27:03
Ja mam, działa bez zarzutów
naomi8791
2012-03-01 17:19:11
ja tez mam..i polecam :)
Loloss
2012-03-01 17:58:16
I przy opłacie aktywacyjnej 200 zł/umowa na 12 miesięcy dostaje antenę i router ? Czy te rzeczy muszę sam kupić ?
sprawiedliwy
2012-03-01 19:56:06
czekaj zaraz zadzwonie do tej firmy i ci odpowiem!
Piotr
2012-03-01 22:27:55
Korzystam z usług Intersieci no i cóż mimo iż nie mam problemu z zasięgiem ciągle jest jakiś problem już sam fakt że znam serwisantów wszystkich po imieniu mówi sam za siebie.No po pewnych zmianach w firmie jest trochę lepiej i szybciej ale nadal pojawiają się drobne problemy łącznie z "zamulaniem" jak z zrywaniem połączenia np kiedy sobie coś większego wysyłasz co prawda Panowie po ostatniej wizycie obiecali że tak nie będzie jednak rzadziej ale nadal się pojawia no właśnie zapraszam do mnie ponownie :) No co do szybkości działania właśnie sprawdziłem obecnie niecałe 2mb do 3 trochę brakuje o 6mb zapominam które jest dostępne pod warunkiem opłacenie terminowo faktury a ostatnio sprawdziłem po kilkudniowym spóźnieniu 6mb przepadło a co najlepsze mimo to nadal nie ma ?? :/ ??
alim
2012-03-02 06:19:00
Sądząc po braku odpowiedzi - @sprawiedliwy- trzeba dodać że bardzo ciężko dodzwonić się do tej firmy >:-D
princesa
2012-03-02 11:13:25
Ja zrezygnowałam z intersieci, zajmowałam się sprzedażą internetową i tyle męki przeszłam....co załadowałam zdjęcia już miałam wystawić i..........rozłączało! to samo z mailami. Może teraz nie ma tego problemu, to było rok temu. Obecnie mam w Play i jestem zadowolona.
lamaq123
2012-03-02 19:36:32
A ja mam i polecam. Miałam tpsa ale zrezygnowałam bo kiepsko działało. Tutaj zadzwoniłam, zamówiłam i za dwa dni przyjachało dwóch panów założyli i dziala cały czas. Ja nia miałam problemu z dodzwonieniem się do tej firmy. Jak dla mnie to ok. Polecam :D
konto usunięte
2012-03-02 22:50:03
mam i polecam ;););););););););)
lewusxxx
2012-03-03 07:26:19
Bierz. Mam od trzech miesięcy i jestem bardzo zadowolony. Pozatym jak założysz a coś bedzie nie tak to do 10 dni możesz zrezygnować i tyle. ja polecam :)
jan420
2012-03-03 17:35:17
Przyłączam się do opini kolegów. Korzystam i jestem zadowlony. Ja za 100 zł dostałem antenę z wbudowanym ruterem, nic nie musiałem sam kupować. Kabelek do komutera i działa. Wszystko trwało koło godziny. Polecam !!
lach123
2012-03-03 19:19:34
2 dni w roku mam INTERNET
mag7
2012-03-14 20:18:48
i pewnie jeszcze placisz za 12 miesiecy ;) dobre dobre
SnoozE
2012-08-18 23:44:25
Jakie sa pingi do onet.pl ? Czy takie lacze gubi pakiety ?
konto usunięte
2012-08-23 13:44:13
Wybór ISP w Limanowej należy uzależnić od tego, do czego będzie internet wykorzystywany. Jeśli do pracy i wymagamy niezawodności, to w żadnym wypadku nie polecę Intersieci. Jeśli do zabawy - również poważnie zastanowiłbym się nad wyborem TPSA lub Netii.
Natomiast jeśli tylko do przeglądania internetu i sporadycznego ściągania plików - to w sumie można brać. 4mbps wystarczy w zupełności. Aczkolwiek uważam, że 55 złotych jest ceną lekko z kosmosu. Zwłaszcza, że upload w intersieci to marne 256Kbps, podczas gdy w tepsie i Netii 1Mbps.
Natomiast jeśli tylko do przeglądania internetu i sporadycznego ściągania plików - to w sumie można brać. 4mbps wystarczy w zupełności. Aczkolwiek uważam, że 55 złotych jest ceną lekko z kosmosu. Zwłaszcza, że upload w intersieci to marne 256Kbps, podczas gdy w tepsie i Netii 1Mbps.
mag7
2012-08-24 20:50:28
Trochę przesadzasz i wprowadzasz w błąd ludzi, trzeba przyznać że jeśli instalacja była na 2.4ghz działało to różnie ale na 5 ghz działa ok pingi do onet 14-20ms, 0 strat pakietów a co do uploadu to podejrzewam że zawsze można dokupić jak ktoś chce. A neostrada daje 1 mbit dopiero przy 10 a żeby to działało trzeba być blisko centrali pozatym jak doliczyć abonament za telefon to już nie ma tak całkiem tanio.
konto usunięte
2012-08-24 21:05:25
Bierz!!!! dobrze targa :)
SnoozE
2012-08-26 00:37:16
mag7 dzieki za konkretne info. Masz caly czas taki sam adres IP (zewnetrzny) ?
samuraj007
2012-08-28 06:26:30
Ja polecam. Mam ten internet od około miesiąca 3 Mb/s. Nie zdarzyła mi się jeszcze przerwa w dostępie do sieci. Działa dobrze także wieczorem. Co jakiś czas robię testy i nie zanotowałem prędkości niższej niż 2,4 - 2,5 Mb/s. Pingi do onet.pl 30-60. Pobieranie większych plików też bez problemów. Miałem internet z intersieci parę lat temu w 2,4 GHz (potem innego operatora) i rzeczywiście jak narazie nie ma porównania. Zobaczymy jak będzie dalej bo podłączając nowych abonentów bez rozbudowy sieci też może być klapa.
eee
2012-08-28 12:45:40
ja też polecam, jestem jednym z ich najstarszych klientów, wszystko OK
SnoozE
2012-08-28 21:08:22
Troche sie roznia te wasze pingi w 5Ghz. ~20 jest ok, ale 30 - 60 ms to za duzo jak dla moich potrzeb. Moze sie jeszcze jacys uzytkownicy intersieci wypowiedza w sprawie pingow do onet.pl.
samuraj007
2012-08-29 02:01:25
Na potwierdzenie
https://dl.dropbox.com/u/18834546/onet%20ping.jpg
https://dl.dropbox.com/u/18834546/onet%20ping.jpg
moniii123
2017-01-26 18:09:09
Jakie macie opinie na temat Intersieci ???
pin
2017-01-31 18:43:49
Ja już mam sześć lat, działa bez problemu polecam
Piotr31
2017-02-01 10:01:18
O wiele bardziej opłaca się AirPlusN. Chyba, że myślisz o światłowodzie z Intersieci. W innym przypadku cenowo się nie opłaca.
chomik
2018-10-29 11:43:15
InterSieć ZDECYDOWANIE na NIE. Radiówka odchodzi do lamusa, przyszłość to LTE (Play, Plus, T-mobile, Orange, Polsat), jeśli tylko masz zasięg to się nawet nie ma nad czym zastanawiać. Średnia prędkość z reguły w przedziale 30Mbit/s - 50Mbit/s (oczywiście zależy od lokalizacji i kilku czynników, warto przed podpisaniem umowy przetestować, większość operatorów daje taką możliwość przez tydzień). Poza tym brak anten, kabli, wiercenia dziur, opłat aktywacyjnych. Cenowo też nie ma porównania, szczególnie się opłaca wziąć w pakiecie z innymi usługami jak telefon na abonament czy telewizja. Radiówka to ostateczność, jeśli nie masz zasięgu żadnej sieci LTE i nic innego nie pozostaje. ...chociaż w ostatnim czasie POLSAT wprowadził zestaw z mocną ANTENĄ zewnętrzną, warto przetestować w "trudnych" miejscach. Bez problemu daje radę na Starej Wsi gdzie w teorii internet LTE nie powinien działać.
chomik
2018-10-29 12:14:56
"Chyba, że myślisz o światłowodzie z Intersieci" - to troszkę inny temat. Jeśli jesteś w stanie wykorzystać "taki potencjał" to jak najbardziej (oglądasz filmy w 4K, pobierasz/wysyłasz gry i duże ilości danych) jednak w większości przypadków jest to "przerost formy nad treścią" i nie do końca ma SENS. Stabilne 10Mbit/s z reguły wystarcza pomijając przypadki opisane powyżej, niestety radiówka z reguły nie oferuje stabilnego transferu, pakiet 10Mbit/s to w praktyce maximum co możemy mieć a w realu dużo mniej w godzinach szczytu. Kable też nie są w modzie, wszystko idzie w kierunku mobilności więc koło się zamyka i wracamy do LTE. Poza tym powoli wchodzi na rynek nowa technologia internetu MOBILNEGO 5G (będzie to przełom technologiczny) więc tym bardziej temat światłowodu do przemyślenia. W mojej teorii patrząc do przodu, światłowód w zastosowaniu domowym może nie nie mieć świetlanej przyszłości, zresztą na rynku w dużych aglomeracjach jest nie od dziś. W mniejszych aglomeracjach go nie ma bo taka inwestycja (zapotrzebowanie na tę usługę nie jest duże) nie do końca ma sens.
Polecam lekturę:
https://gsmonline.pl/artykuly/5g-w-polsce-co-to-jest-kiedy-bedzie
http://www.speedtest.pl/wiadomosci/predkosc/tak-dziala-5g-mmwave/
Polecam lekturę:
https://gsmonline.pl/artykuly/5g-w-polsce-co-to-jest-kiedy-bedzie
http://www.speedtest.pl/wiadomosci/predkosc/tak-dziala-5g-mmwave/
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź