1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
1994

Tematy archiwalne

kandydaci na wójta gminy Limanowa

on1 2010-10-23 16:30:42
kto kandyduje? jeszcze nie widziałem artykułu o tym na .in
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: kandydaci na wójta gminy Limanowa
konto usunięte 2010-10-23 16:36:00
każdy godzien uwagi
noti 2010-10-23 19:33:53
ale za niedługo zobaczysz ich programy wyborcze na limanowa in. myślę Kuba ze wszystkich kandydatów
poplo 2010-10-24 11:37:22
"dzis prawdziwych burmistrzow juz nie ma"
tofik 2010-10-24 21:25:17
POPOLO a obecny nasz kochany, burmistrz Czeczótka to podróba?
gryf188 2010-10-24 21:53:33
trzeba by najpierw rozróznić wójta gminy od burmistrza miasta
konto usunięte 2010-10-26 11:18:14
Wójt obecny nie lubi młodych małżeństw i dzieci bo w tak dużej Gminie niema przedszkola. Wiem bo sam posyłałem do miejskiego. Nie wiem jak teraz bo zastępcy pewno urodziło się dziecko morze zmienili poglądy prorodzinne i zaczną z radnymi pomagać młodym małżeństwom na starcie. Wyczytałem w biuletynie informacyjnym iż Pani Michura Grażyna chciała otworzyć przedszkole W szkole Podstawowej w Młynem gdzie uczy się tylko podstawówka 60 osób to nie było miejsca, budynek był nieprzystosowany takie tam ble.... Wiele jeszcze później osób chciało otworzyć zewnątrz i miało bardzo duże trudności. Nie rozumiem polityki tych panów...
konto usunięte 2010-10-26 11:31:40
Pani Grażyna Michura wyraziła zdanie, że gmina jest duża i powinno być choć jedno przedszkole. Zapytała czy istnieje możliwość, aby ująć to przedszkole do budżetu na przyszły rok. Wójt Gminy wyjaśnił, że Rada Gminy wie w jakim kierunku działać. Pan dyrektor Marek Ziaja przeprosił Panią Grażynę Michurę za podważanie jej kompetencji. Ponadto wyjaśnił, że wniosek nie był kompletny. Wytłumaczył, że budynek szkoły w Młynnem nie spełnia warunków dla uruchomienia przedszkola. Radny Stanisław Sajdak wyraził zdanie, że Szkoła Podstawowa w Młynnem jest niewykorzystana i deficytowa. Należy wyremontować kuchnię. W przyszłości można pomyśleć nad wykorzystaniem tego budynku i utworzyć przedszkole, aby pomniejszyć koszty. Wójt Gminy odpowiedział, że tworząc przedszkole w Szkole w Młynnem nie pomniejszymy przez to kosztów. Każda inicjatywa uruchomienia niepublicznego przedszkola będzie opiniowana przez Komisję Oświaty. Radny Wojciech Włodarczyk stwierdził, że zawsze pojawia się problem przedszkoli w gminie. Należy podejść do tego tematu strategicznie. Pani Grażyna Michura ma chęć utworzenia przedszkola, więc gmina powinna podejść do tego pozytywnie i pomóc w tej kwestii. Przewodniczący Rady poinformował, że na Komisji Oświaty temat uruchomienia przedszkoli był szczegółowo omawiany i podjęto już decyzje w tej sprawie.
konto usunięte 2010-10-26 15:12:10
Napewno Pan Wojciech Włodarczyk dla rodzin i młodych małżenstw by chciał jak najlepiej popieram tego pana.Jes otwartym kandydatem uczciwie sprawę stawia i jasno.
rolnik88 2010-10-27 18:10:23
i dodac trzeba był to 2008 rok, a ile powstało przedszkoli do 2010 roku??
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]