Ksiądz po kolędzie
konto usunięte
2011-01-03 20:25:35
Nawiedził mój dom ksiądz z kolędą i pierwszą rzeczą jaką powiedział to, że przyszedł do parafii limanowskiej nowy proboszcz i polecił uaktualnić kartoteki. Wyciągnął ładnie wydrukowaną kartę z rubrykami do wpisania (łącznie z zawodem rodziców a do dzieci datami i miejscami urodzenia, chrztu I komunii i bierzmowania) z pogrubionym napisem u góry KARTOTEKA PARAFIALNA. Wiem że wiedza to potęga ale nie wydaję mi się to właściwe.
Re: Ksiądz po kolędzie
mogielica
2011-01-03 21:29:45
Dobrze, ale skąd do cholery zwykły zarobiony "szarak" ma prawo pamiętać kiedy został ochrzczony, z datą komunii nie powinien mieć problemu, bo zapewne ma obrazek na ścianie, a czy pamięta datę bierzmowania? Wątpię! Jeżeli proból chce wiedzieć takie informacje, to niech sobie idzie do kancelarii parafialnej i tam wszystko POWINNO BYĆ! Nowy proboszcz to jakiś leń i tyle, żeby tego inaczej nie nazwać!
mogielica
2011-01-05 22:25:59
Michal23 - rozumiem że ty nie masz nic na głowie, żadnych problemów, zmartwień po prostu żyjesz na luzie i takie daty jak np CHRZTU, bierzmowania pamiętasz... A ja uważam że jak księżulo chce wiedzieć kiedy miałem bierzmowanie to jak już wcześniej napisałem jest to w księgach parafialnych i niech sobie LEŃ sam sprawdzi! Ok ktoś wyszedł za mąż/ożenił się i zamieszkał w innej miejscowości, ale nie ma obowiązku takich pierdoł pamiętać, tym bardziej datę chrztu hahaha Wspomnę jeszcze że za „kolędę” nie powinni brać ani grosza, bo tak dobrze NIE MAJĄ W ŻADNYM INNYM KRAJU!
jjmrt
2011-01-12 10:09:03
mogielica ... za kolędę księża nie biorą, tylko ludzie dają, jeszcze nie słyszałem żeby się który upomniał, a wielu nie wzięło choć im dawano... Jak nie chcesz to księdza nie przyjmuj, bądź sobą, a nie udawaj katolika przed sąsiadami, po co