0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
1994

Tematy archiwalne

Kto powinien zostać burmistrzem Limanowej?

zorro 2009-12-15 22:57:36
W związku ze zbliżającymi się wyborami przyszłorocznymi do samorządu, może warto zastanowić się kto byłby odpowiednim kandydatem dla obecnego burmistrza... Chyba, że jesteście zwolennikami obecnego...
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Kto powinien zostać burmistrzem Limanowej?
wolny 2009-12-15 23:03:11
Smietana ....syn UBeka,,,mialby blisko do pracy i pod nosem alkohole.
konto usunięte 2009-12-16 09:40:24
pani Monika B. ona bardzo dobrze zna się na inwestycjach pod jej rządami nasza Limanowa rozkwitła by na nowo......
konto usunięte 2009-12-16 10:30:28
Burmistrz to osoba godna zaufania myśląca o rozwoju miasta, dbająca o miasto nie kończąca biednych rzemieślników podatkami, (za czynsz i slamsy garażowe na Bulwarach w dołku dużo mniejsze podatki, od gruntów ) BURMISTRZ dba o miasto Limanowa, jest osobą reprezentacyjną, myślę że obecny burmistrz nie jest zły. poza małymi drobnymi uchybieniami ale jest tylko człowiekiem, wspiera go prężnię Rada Miasta wiec nie działa sam. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku Burmistrzu i Droga Rado Miasta.
Vitaliss 2009-12-16 10:47:48
Obecny powinnien zostać.
nikoret 2009-12-16 13:59:30
Przydałby się ktoś młody, wykształcony z myśleniem menedżerskim, pomysłami, inwencją, nie nauczyciel wuefu rozdający puchary, czy stawiający tylko na sale gimnastyczne i turystyke;p, która i tak leży w Limanowej.generalnie dobrze byłoby odświeżyc reszte, która dorwała się parę lat temu do korytka:)
wolny 2009-12-16 14:39:55
Obecny burmistrz jest w porzadku gosc i najfajniej z nich wszystkich wychodzi na fotkach.
boss1 2009-12-16 16:52:02
mam nadzieje ze to ostatnia kadencja tego Burmistrza, może nowy będzie lepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mb3 2009-12-16 19:47:58
Zgadzam się się z Kolegą Wolny, Burmistrz wychodzi fajnie na fotkach, na tym jednak chyba Jego zasługi i niewątpliwe plusy się kończą... Burmistrz jest bierny przez całą ostatnią kadencję, wystarczy porównać pracę Burmistrza i Starosty i wtedy dokładnie widać czy powinniśmy wybrać tego samego kandydata po raz kolejny. Dużym problemem jest brak odpowiedniego kontrkandydata, który zapewniłby rozwój naszemu miastu, nowy kandydat powinien szukać unijnych dotacji, których miasto nie otrzymuje zbyt wiele, w tym widziałbym przyszłość inwestycjną naszego miasta.
BogumilaLysak 2009-12-16 20:13:46
Najlepszym by był starosta nasz Jan Puchała ale on się nie-rozdwoi ale może dożo miastu pomóc jeśli chodzi o inwestycje. Starosta jest potrzebny w starostwie bo to konkretny urzędnik, zaczął bardzo dużo inwestycji na terenie miasta a zwłaszcza sale gimnastyczne Na Orkana, Na Piłsudskiego, Witosa remont szkoły monitoring Sowlin, i inne które nie sposób zliczyć mamy najlepszego starostę w kraju i został nominację. Panie starosto kłaniamy sie z pewnością nie działasz sam ale masz dobrych doradców i z pewnością dobrze nimi zarządzasz. Myślę że burmistrz mógłby dogadać się ze starosta i inwestycje w mieście poszły by do przodu np. wycięcie drzew w dołku zgadzam się ,,dama,, z Tobą kiedyś chodziłam tam na zakupy teraz się boje nie oświetlone wygląda jak slamsy jak Ci ludzie mogą w takich warunkach pracować. Za co oni płacą duże dzierżawy. Jeszcze te murowane sklepy jakie takie ale resztę........... burmistrzu zadbaj o dobre oświetlenie wycinkę przycięcie drzew miasto to nie sam rynek dołek to też mały rynek...... a wszystko biedzie dobrze ludzie będą chodzili po jarzynki nie będą się bali będzie jasno i przyjemnie.........
BogumilaLysak 2009-12-16 20:28:51
Mam pytanie bo zainteresował mnie kościół w Sowlinach może przeczytajcie to będziecie wiedzieć o co chodzi.......kto był przy władzy w tedy w mieście w parti, czy żyje ta osoba lub te osoby..........http://adamv0.republika.pl/www/ciekawostki/zajazd2.html
gruszka 2009-12-16 20:33:47
Starosta burmistrzem? Ja dziękuję. Jeden wielki przekręt. Jego ludzie oszukuję za drobne sumy w kopertach a on się za nimi wstawia. Wiem co mówię.
julia 2009-12-16 22:31:56
Tylko nie starosta!!! nie mamy lepszych kandydatów?To już lepiej niech obecny zostanie.
konto usunięte 2009-12-16 22:51:38
Napewno nie powinien być jego poprzednik Grzegorz Biedroń bo on jako radny w Radzie Sejmiku Wojewódzkiego, to nawet nie pier..ł w sprawie mostu zastępczego w Młynnym. Szkoda że obecny nie może dostać bo jest OK.
hajduk41 2009-12-17 20:49:25
Zgadzam się bobim. Myślę też, że obecny burmistrz, któremu nie brakuje pary, mógłby dużo więcej zrobić, ale musiałby wymienić swoich naczelników, bo oni w pracę na rzecz Limanowej za mało się angażują.
konto usunięte 2009-12-18 07:51:52
gruszka nie możesz oskarżać starostę o jakieś bzdety co jego ludzie robią przecież on zastał takie panie czy panów karierki i ich nie zmieni a jak dostałeś oszukany upomnij się wiem ze jest to trudne. Nie wiem kiedy dostałeś oszukany ale może do końca nie doprowadziłeś sprawy. Starosta to uczciwy człowiek i wiele osób tak twierdzi.
loleklima 2009-12-18 09:55:50
ja proponuje siebie!...;]
fajnaanja 2009-12-18 13:44:47
A ja siebie :) A na serio to obecny Burmistrz chyba aż taki zły nie jest... I tak lepszego kandydata nie ma i pewnie nie będzie...
BogumilaLysak 2009-12-18 14:26:07
Jest dobry ale czasem ma się wrażenie ze ma dość urzędowania i chętnie by oddał.....urząd.....może to nie jest dobra funkcja by pogodzić wszystko i wszystkich zaspokoić. Nie jest zły.....nie jest zły też starosta. Panowie panie zostawmy burmistrza i starostę w spokoju idą święta wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2010.
mala321 2009-12-18 15:28:13
ja mam nadzieję,że ty wolny nie pisałeś poważnie o tych fotkach, bo to chyba nie o to chodzi żeby nas na fotografiach reprezentować???!!! SZERYFEM miasta powinien być ktoś z głową na karku a nie głową w czapce po samą brodę i tylko czasem się ją zdejmuje przy okazji wyróżnień ale jak żle to głowa w czapkę nie!!!
zorro 2009-12-18 18:57:53
Obecny burmistrz nie umie wykorzystać pieniędzy! Popatrzcie, Limanowa ma wielką powinna mieć np baze turystyczną, a nie ma jej... Rynek to wygląda jak w PRL... Nic sie nie dzieje.. A powinno... Burmistrz nie umie wykorzystywać środków unijnych jak np modernizacja oczyszczalni za wielkie pieniądze ze środków własnych.. A przecież można by było pozyskać je np ze środków UE lub innych zewnetrznych... Uważam, że potrzeba kogoś nowego.. Wszystko leży, jak np "Dom kultury" - haha, przecież to jedno wielkie nieporozumienie... A nawiązując jeszcze do turystyki to można zrobić wszystko np zrobić piękne parki a nie parki z starymi ławkami, które służą do chlania piwska przez młodzież... Burmistrz powinien sprowadzać inwestorów do Limanowej a nie ich odtrącać... Niewiem czy to wina jego samego, może urzędników z Urzędu Miasta ale wiem jedno, coś trzeba z tym zrobić...
mb3 2009-12-19 13:23:38
Burmistrz z dużych inwestycji zrobił tylko oczyszczalnię (częściowo na kredyt), a i tego nie dokończył. Po za tym kilka mniejszych widocznych inwestycji typu remont ul. MBB... Zgadzam się z kolegą wyżej, obecny Burmistrz nie umie zdobywać i wykorzystywać pieniędzy według mnie absolutnie nie nadaje się aby wybrać go kolejny raz!
emil 2009-12-19 16:23:46
w takim razie kto sie nadaje? bo mowiecie o mlodych ludziach moge prosic nazwiska ktorzy to sa? zaglosowalabym chetnie tylko jak zwykle i tak nie bedzie za bardzo na kogo...
bka55 2009-12-19 20:15:44
ja powinienem
mb3 2009-12-19 23:10:07
Pisałem już wcześniej, sytuacja wygląda tak, że obecny według mnie się nie nadaje, a na innego lepszego widoku nie ma...
konto usunięte 2009-12-20 12:52:05
W takim razie jak nie podajecie nazwisk odpowiedniego kandydata, to podajcie z jakiej partii politycznej będzie dobry burmistrz
zorro 2009-12-20 12:56:32
Nie musi być to przeciez człowiek związany z jakomś partią. Uważam, że jak poznamy kandydatów zgłoszonych przed wyborami to wtedy możemy ponownie wywołać dyskusję na forum i opowiedzieć się za jakimś kandydatem, wymienić jego wady i zalety.;)
zorro 2009-12-20 12:57:17
W każdym razie napewno nie obecny burmistrz... Bo takto nic sie nie zmieni na lepsze...
konto usunięte 2009-12-20 14:23:24
Oczywiście że nie musi być z jakiej partii czy ugrupowania, ale niech chociaż wymieni ktoś z jakiego środowiska społecznego, a obecny burmistrz nie może kandydować na 3 kadencję i osobiście nie mam nic mu do zarzucenia bo poprzednicy byli zdecydowanie gorsi, prowadzili politykę osoby biernej, w przeciwieństwie do inwestycji prowadzonych w ostatnim okresie przez Urząd Miasta.
zorro 2009-12-20 21:41:23
Wiadome, że postrzeganie obecnego przez pryzmat pośredników daje, że nie ma mu nic do zarzucenia. Ale to nie o to chodzi... Chodzi o to, żeby coś się w Limanowej zmieniło, a narazie nic sie nie zmienia od kilkunastu lat...
konto usunięte 2009-12-20 23:09:02
Ja proponuje aby "zorro" dostał burmistrzem bo chce dużo zrobić lub ktoś z PiS-u bo oni są w naszym rejonie bardzo aktywni w tym temacie. Ja akurat mam możliwość patrzeć przez pryzmat bezpośredni i dobrze jestem zorientowany co się zmieniło przez ostatni okres i taki kit że nic się nie zrobiło za kadencji tego burmistrza to można sprzedać ludziom z poza Limanowej lub ciągle z czegoś nie zadowolonym. Dla tych co piszą że "nic sie nie zmienia od kilkunastu lat" proponuję odwiedzić Wydział do Spraw Inwestycji w Urzędzie Miasta i sprawdzić co się zrobiło i jakie się robi inwestycje...
zorro 2009-12-21 13:59:40
hehe Jeszcze nie mam takich ambicji "bobi"... Wiadomo, że coś się zmieniło, ale za mało a możliwości są wielkie..;)
konto usunięte 2009-12-21 15:50:26
Zorro - masz plan kandyduj.........
killerchicken 2009-12-21 17:04:24
JO TYS BYM SIE CHETNIE NACHAPOŁ
zorro 2009-12-21 20:47:22
heh. Niestety narazie jestem mało rozpoznawalny a to w wyborach sie niestety liczy bardziej od planu działania i programu wyborczego. Zresztą nie umiałbym składać obietnic, których bym nie spełnił, a to wszyscy pewnie kontrkandydaci by czynili. Jak uczciwość polityków bedzie większa i zwiększy sie szeroko pojmowana kultura polityczna to może o tym pomyśle.:) heh
konto usunięte 2009-12-21 22:54:22
" zorro" przygotuj się dobrze do kampanii, masz szansę bo u nas dość nie ma konkretnego kandydata na którego ludzie by tłumem oddali głos, a i do wyborów masz trochę czasu abś dał się rozpoznać. Odwagi i Powodzenia!!!
JAN 2009-12-23 16:21:24
Obecny jest dobry.Byłby jeszcze lepszy gdyby zmienił doradców, którym często wierzy bezkrytycznie, a oni często się mylą.
hajduk41 2009-12-23 18:21:53
Wystarczy, aby urzędnik poniósł konsekwencje za swoje decyzje, szybko nauczyliby się pracować. Burmistrz wstępujący na urząd moim zdaniem winien mieć prawo wprowadzenia swoich zaufanych i kompetentnych ludzi. Wówczas wie,że ekipa chce coś zrobić. Nakręcają się i współpracują. Utopia?
atosek 2009-12-24 20:32:49
na pewno nie powinien byc obecny burmistz pan czeczotka .Zobaczcie jak miasto jest teraz zadluzone a jak bylo zanim zaczal sprawować na nieszczescie wladze.Powiem wprost on nic nie robi ! gdzie obwodnica ? 8 lat to szmat czasu.Musi odejsc !!!
atosek 2009-12-24 22:13:26
Ja proponuje Stanisława Dębskiego na burmistrza broni to co nasze polskie....zagłosuje na niego.!!!!!
kornas 2009-12-24 22:43:47
Nowym burmistrzem wg. mnie zostanie Pan Młynarczyk z U.P.
konto usunięte 2009-12-25 13:39:33
atosek jak możesz proponować St. Dębskiego i miałby on wybudować obwodnicę jak on będąc aktualnie radnym w SM nie zdołał wybudować mostu zastępczego na czas remontu w Młynnym - to jakiś chyba żart....
hajduk41 2009-12-29 13:56:19
Nie radny wojewódzki ma budować most. Z tego co zostało napisane o aferze mostowej wnioskuję, że wójt zapomniał o kolejności ustaleń, najpierw z ludźmi, którzy tu żyją i mogli wiele podpowiedzieć, później z władzami wojewódzkimi, a do pomocy miał radnych wojewódzkich. Dlaczego nie wykorzystują włodarze tej możliwości? Mam wrażenie, że za małą mają orientację w potrzebach mieszkańców, bo zza biurka ich nie widać. Dobry gospodarz sam dogląda majątku.
kot 2010-01-02 22:47:29
Ciekawe cz obecny Burmistrz wybrukuje dołek.Obecnie ludzie chdzą po błocie jak za króla ćwieka..
konto usunięte 2010-01-09 19:20:51
ja tam myślę, że wieczny poseł z ZSL zielono-czerwonego będzie próbował swoich sił w Limanowej - przecież w szrankach poselskich szans nie ma.
konto usunięte 2010-01-09 19:22:19
ja tam myślę, że wieczny poseł z ZSL zielono-czerwonego będzie próbował swoich sił w Limanowej - przecież w szrankach poselskich szans nie ma.
hefajstos 2010-01-10 14:05:39
myślę że czesany ząbek niedługo będzie na emerytórze
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]