1°   dziś 1°   jutro
Piątek, 22 listopada Marek, Cecylia, Wszemiła, Stefan, Jonatan
2174

Wydarzenia

Limanowska policja

elanvital 2011-09-18 22:22:35
Jestem zbulwersowany tym, co dzisiaj (niedziela) zobaczyłem na limanowskim rynku. Romowie i ich święto. Ruch, gwar.W pewnym momencie rozpętała się jakaś wojna pomiędzy Romami - wyglądało to dramatycznie, patologicznie - jeden z nich (chyba) chciał bić kobietę. Do tego okrutne krzyki. W kilka sekund było ich tam pełno i zrobiło się naprawdę nieciekawie. Przejeżdżające obok dwa samochody policyjne zatrzymały się na drodze i...nic! Kompletnie zero reakcji - po prostu patrzyli przez okna samochodu na rozwój wydarzeń, kiedy tam dochodziło do rękoczynów. Ciekawe, czy jeśli zamieszki byłyby z udziałem "nieRomów", sytuacja wyglądałaby tak samo. Niesamowite. Nienormalne.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Limanowska policja
staruch 2011-09-18 23:15:53
Ciekawe czy gdybys zarabiał tak mało, ryzykowałbys zycie :D hehe
elanvital 2011-09-18 23:30:51
Wiem - łatwo mi pisać, ale no stary - umówmy się - jeśli uzbrojona policja boi się interweniować w takich sytuacjach, to chyba coś jest nie tak. Jeśli każdy miałby takie podejście - za 2000 zł nie będę się narażał - to ten kraj czeka czarna przyszłość. Policji się nie szanuje - pseudokultura JP, napisy na ścianach "HWDP" świadczą o tym doskonale - pewnie, że w pewnej mierze jest to jakaś reakcja na czasy PRL,ale jak widzę taki skandaliczny brak interwencji, jak dzisiaj - uświadamiam sobie inne powody takich uprzedzeń wobec naszych służb porządkowych.
gryf188 2011-09-19 09:22:48
Nie wydaje mi sie żeby praca w Policji była przymusowa i wiaże się nie tylko z przywilejami ale też z obowiązkami.
654321 2011-09-19 09:52:06
udzieliło im sie i dali romom odpust :|
HWDRomom
konto usunięte 2011-09-19 10:24:03
sam napisałeś że w kilka sekund zrobiło ich się pełno, co zrobi czterech policjantów na nieogarnięty tłum?
Gdy ludu kupa to i HERKULES d..a.
Poza tym niebieski też człowiek.
naatalinkaa 2011-09-19 10:54:39
człowiek człowiekiem, ale od tego chyba są i taka ich praca! Wtedy, gdy niepotrzeba to są i do różnych błahych rzeczy sie przyczepiają,a gdy cos się naprawdę dzieje to podkulaja ogony.
iziaczek21 2011-09-19 12:03:22
Powiedzmy sobie szczerze, każdy z nas ma jakiś zawód, który jest zobowiązany wykonywać. Jeśli więc policjant uchyla się od swoich obowiązków kto za niego ma przejąć jego obowiązki?
Nikt, bo właśnie od policji oczekuje się pilnowania porządku.
Co z tego ile policjanci zarabiają, sami decydowali się na ten zawód. A co do sytuacji - mogli wezwać posiłki i sprawę rozwiązać.
konto usunięte 2011-09-19 12:13:58
I co w tym takiego bulwersującego ze sie miedzy sobą bili mogli by sie nawet i pozabijać odrazu na miejscu by był pogrzeb hehe mogłes pokazać policji co sie robi i rozdzielić tych romów hehe
staruch 2011-09-19 12:43:46
uzbrojeni... i co z tego , przeciez nie wejda na rynek i nie zaczna strzelac do ludiz bo sie kloca... I panike by zrobili, 2 zastrzeliliby kogos , a pozniejbys zalozyl wate ; "masakra na rynku, bezmozgowie policji "
elanvital 2011-09-19 15:23:30
@Nizol - jak przeczytasz mój post raz jeszcze, to może wtedy dowiesz się, że to nie bójka mnie zbulwersowała.

@Staruch - to chyba oczywiste, że nie strzela się do ludzi, którzy się kłócą. Zresztą, czy tylko broń palna jest bronią? Pomyśl. Zapewne jakbyś był na miejscu zdarzeń i to Ciebie by atakowano, spojrzałbyś na sprawę inaczej.
maj 2011-09-19 20:10:40
staruch ty chyba jesteś policjantem ktory boi się własnnego cienia limanowska policja jest mocna do pisania mandatów
Junior 2011-09-19 21:32:48
Romowie przybyli z pielgrzymką do Limanowej aby się integrować i bardzo odpowiedzialne zachowanie niebieskich, że nie prowokowali. Pytam to dlaczego nie zgłaszaliście o niewłaściwym zachowaniu Proboszczowi wystarczyłaby woda święcona na rozgrzane głowy uczestników obrzędów.https://img.limanowa.in/img/emotikony/favorite.png">https://img.limanowa.in/img/emotikony/warning.png">
nati13 2011-09-20 14:14:48
też to widziałam :) dobrze, że się tłuka miedzy sobą może w końcu się pozabijają i będzie spokój z dziadami :D
oskarczan 2011-09-21 17:34:53
przynajmniej nie takie hamy jak w sączu , dostałem dzisiaj 500 zł mandatu i to nie za prędkość , masakra
konto usunięte 2011-09-23 18:27:07
NAJLEPRZA POLICJA TO W ŁUKOWICY W PRZYSZOWEJ ICH JURZ DŁUGO NIE WIDZIAŁEM CHYBA WSZYSCY POSZLI W ŚLADY SZUMILASA I SIEDZĄ NA DUPACH!!!!!!!!B)
antyTusk 2011-09-23 19:55:45
polak... a możesz napisać po POLSKU?? JESTEŚ ANALFABETA?
oskarczan...a za co dostałeś to 500 PLN? Tak na marginesie trochę mieszkańców powiatu limanowskiego pracuje w KMP Nowy Sącz więc nie zdziw się jak okaże się że dostałeś go od ziomala :D:D:D
oskarczan 2011-09-24 01:51:07
"Spowodowanie zagrożenia dla osób znajdujących się w pojeżdzie i poza nim" czyli wg pana k... policjanta to jest ruszenie z lekkim piskiem. (300 zł)
Pasażer nie miał pasów (100 zł i 1PKT)
Brak gaśnicy (hahah) 100 zł

Razem 500 zł i 1 pkt karny , smiech na sali.

Takiego niebywałego hamstwa i prostactwa które reprezentował ten typ to dawno nie widziałem , przetrzepał całe auto dopiepszał się do wszystkiego , jak sprawdzał wycieraczki to miałem mu ochote spryskać łeb płynem do spryskiwaczy.

Kiedy powiedziałem ze odmawiam zaczął odp.....lać taką fanaberie że szkoda gadać , zabrał mi prawko i dowód ogólnie porażka , trzymali nas 1,5 godziny i na nic nie zdały się gadki ze biedni studenci wracają z egzaminu poprawkowego

:P

Każda próba jakiegokolwiek wytłumaczenia kończyła się odzywkami ze strony tego hama typu " nie cwaniakuj bo cię skuje na glebe"

Jak taka ma być policja w naszym kraju to ja pierdole ten kraj!
antyTusk 2011-09-24 07:43:10
Z drogówki był? Nie miał czasem takiego złotego łańcucha na ręce?
zygmunt200 2011-09-24 08:50:48
oskarczan...jak Cię 1.5h trzymali i taki kozaczek z niego był, to mogłeś dyskretnie nagrać go tel.kom. , a potem interwencja,uwaga,limanowa.in...długa batalia hahahah
naomi8791 2011-09-24 10:02:31
norma :/tez mialam okazje to widziec
Adrain 2013-02-22 18:10:05
Radjowozy czekały na wsparcie ale reszta policji była zajęta wlepianiem mandatów pieszym, tam nic nie ryzykowali, gożej z niewinnymi pieszymi. Nie każdy wie że teraz poboczem już chodzić nie wolno, Pogromcy pieszych zawsze czujni numer służbowy jednego z nich 926313 komenda w Limanowejhttps://img.limanowa.in/img/emotikony/warning.png">
mateojj22 2013-02-27 10:13:59
chyba kazdy ma swoja historie z nimi. ja taz mam uraz a jezeli czytaja to ci policjanci ktorzy cwaniakowali w mundurze pamiatajcie spotkamy sie kiedys gdy bedziecie po pracy. policzymy sie za wszyskie chamstwa
Populus 2013-03-06 20:54:49
Jeszcze TVN by przyjechał i pokazał jakiż to nietolarencyjny Kraj...nadal na Wschodzie ;)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]