6°   dziś 4°   jutro
Piątek, 05 grudnia Saba, Kryspin, Gerard, Sabina, Edyta, Krystyna, Norbert
1585

Hyde Park

Niedoskonałości na tynkach

mariab 2025-09-29 13:52:09
Czy warto akceptować drobne niedoskonałości na tynkach gipsowych i od razu je malować, czy jednak lepiej zrobić gładź dla perfekcyjnego efektu?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Niedoskonałości na tynkach
siedleck 2025-09-29 15:26:56
Ja jak oglądałem mieszkanie to zwróciłem uwagę, że jest sporo niedoskonałości. Jak dla mnie trzeba zrobić gładź, ale co kto lubi. To właśnie kwestia indywidualnego podejścia – dla niektórych nierówności są mało widoczne i wystarczy porządna farba, żeby efekt był akceptowalny. Jednak osoby zwracające uwagę na szczegóły szybko zauważą, że powierzchnia nie jest idealna. Gładź pozwala uzyskać równą strukturę, eliminuje mikropęknięcia i ułatwia późniejsze odświeżanie ścian. To jednak dodatkowy wydatek, dlatego sporo osób szuka kompromisu pomiędzy kosztami a estetyką. W takich sytuacjach dobrze sprawdzają się alternatywne rozwiązania, które poprawiają wygląd ściany, ale nie wymagają pełnego cyklu szpachlowania. Jeśli chcesz zobaczyć przykład materiału, który jest ciekawym rozwiązaniem w tym kierunku, warto zajrzeć tutaj: https://mastermas.pl/produkt/mastermas-classic/
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]