1336
Hyde Park
Od czego zacząć budowę domu
jagnate 2024-08-28 12:34:09
Chcielibyśmy zacząć budowę naszego wymarzonego domku, ale poza planami totalny BRAK wszystkiego. Sytuacja wygląda następująco, mój jeszcze narzeczony ma dostać od rodziców działkę - działka rolna, przed przepisaniem jest ona jeszcze do podziału na pół miedzy dwóch braci. Zostało ustalone ze wszystkimi załatwieniami powinniśmy zająć sie My, stąd tez moje pytanie co, u kogo i jak po kolei należy zrobić aby doprowadzić działkę w miarę sprawnie do stanu umożliwiającego budowę?? Odrazu powiem ze jesteśmy totalnie zieloni w tych sprawach, a z urywek informacji uzyskanych od znajomych/instytucji nadal nie wiemy od czego zacząć
Re: Od czego zacząć budowę domu
siedleck
2024-08-28 14:29:17
Najpierw sprawdzić czy jest plan zag.przestrzennego,jesli tak i jeśli działka jest rolno budowlana to wystosować pismo do urzędu ponieważ zawsze prawo pierwokupu ma agencja rolna, zazwyczaj nie są zainteresowani ale czasu musi minąć , później geodeta, notariusz, uzbrojenie działki (media)...dacie radę.
Polecam swoją drogą budowę domu z bali, jest to szybka oraz jednocześnie sprawdzona technologia https://www.jawordomy.com/ MOgę tutaj dać namiar na firmę, która zajmuje się realizacją takich projektów.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź