4296
Porady
Płyta instalacyjna/recovery OSX.
Duif 2014-10-11 17:44:14Ma ktoś taką w Limanowej? Pożyczyć, użyczyć do odpalenia Mac'a ;)?
Re: Płyta instalacyjna/recovery OSX.
ABS0LLUT
2014-10-11 18:16:54
@Duif: Masz licencję na OSX?
djdeejay
2014-10-11 19:03:03
Możesz zamówić u Apple wersję Retail, bo z tego co pamiętam, to do niedawna Apple przypisywało płyty z oprogramowaniem do urządzenia (chyba). Ja płytę zgubiłem i po kontakcie z Apple otrzymałem od nich nową płytkę retail z 10.7
Duif
2014-10-11 19:08:55
Absolut, mam. Problem leży w tym, że zostałem tylko z windowsem 10, a os x sobie załatwiłem. Brak 16GB pendrive nie pozwala mi zrobić instalki na pendrive, dlatego albo płyta, albo jutro kupię 16GB ;) (na 8GB obraz DVD nie wchodzi )
Płyta, której nie używałem od zakupu (używanego) niestety nie nadaje się do niczego, bo jak się okazało jest... złamana ;)
djdeejay - ja wiem, tylko, że to kosztuje czas, a ja w rozjazdach raczej. Już wolę zapłacić za system, byleby był na miejscu ;)
Płyta, której nie używałem od zakupu (używanego) niestety nie nadaje się do niczego, bo jak się okazało jest... złamana ;)
djdeejay - ja wiem, tylko, że to kosztuje czas, a ja w rozjazdach raczej. Już wolę zapłacić za system, byleby był na miejscu ;)
ABS0LLUT
2014-10-11 19:28:49
@Duif: Chodziło mi o to samo, o czym napisał djdeejay, ale teraz wiem, że chodzi Ci o czas, niemniej jednak recovery/instalka XOS od kogoś innego nic Ci w tym przypadku raczej nie pomoże.
djdeejay
2014-10-17 10:20:38
Można podobno pobrać płytkę retail np z torrentów i system da się zainstalować, ale właśnie... wszystko działa, tylko kwestia legalności leży z tego co się orientuję, ale mogę się mylić. Te wersje pobierają tylko ci, co próbują zainstalować OS X na PC za pomocą iBoota, lub innych narzędzi.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź