POGANIE.
111ksiadz
2010-10-17 14:16:31
Na mszy św.dla dzieci,bardzo zakłopotał mnie sukienkowy.Otóż powiedział dzieciom....stawianie kwiatów i palenie zniczy na grobach bliskich,to pogański zwyczaj.Prawdziwy katolik DAJE na mszę św.Wiem że kasy brakuje,że msza św. może pomóc duszom w czyśćcu cierpiącym,ale dzisiaj dowiedziałem się też,że znicze w Warszawie,znicze pod pomnikiem JPII stawiają poganie!
Re: POGANIE.
polanka
2010-10-18 16:53:42
ksiądz , i ja cię doskonale rozumiem, córka 11 lat, czasami zdaje mi relację z tego co ksiądz na religii im przekazuje.
Przykłąd z przed miesiąca, córka pyta mnie co jest największym grzechem człowieka ? - no jak to co oczywiście pierwsze co się nasuwa to morderstwo, ale nie córka twierdzi że nieprawda BO KSIĄDZ im mówił że najwiekszy grzech to grzech nieczystości ( o ile w ogóle ona wie o co chcodzi ) ,ha i weź tu wytłumacz 11 latce , że ksiądz nie ma racji bo są gorsze grzechy. Moja córka jest na etapie , że co powie ksiądz to jest prawda niepodważalna, Nie podoba mi się taka forma przekazu , że grzech sie wyolbrzymia , aby tylko dzieciom zrobić wodę z mózgu.
polanka
2010-10-18 20:43:58
111ksiądz z tym in vitro to też problem ,bo na kazanich nasz ksiądz bardzo obszernie się wypowiada, wg mojej córki to in vitro to zabijanie ,bo tak im KSIĄDZ POWIEDZIAŁ , najgorsze jest to że w ogóle niechce mnie słuchac czym tak naprawdę jest in vitro, że jest to po prostu metoda zapłodnienia, dla niej in vitro = aborcja , bo tak księża wybiórczo tłumaczą co jest co .Rzekłabym w ogóle nie tłumaczą tylko stwierdzają IN VITRO to zabijanie , a niestety to jest tylko pólprawda, i każdy katolik jesli chce zyc w zgodzie z nauczaniem koscioła może poprosić o zabieg w ktrym zapłodnione zstanie tylko jedno jajeczko.
I wtedy też jest zabijanie ?
polanka
2010-10-19 07:45:54
, nie mam nic przeciwko religii , niech dzieci się uczą,nie mam nic przeciwko księzom, ale zwątpiłam gdy wyrywkowo dowiaduje się co ten nasz ksiądz wyprawia. Na przykład wpaja dzieciom jakoby internet to samo zło, a sam korzysta i zakłada profile na durnych poratalach typu Nasza Klasa.Chwali się że nie ma telewizora , bo to tez nic dobrego i dlatego nigdy go nie ma wieczorem na plebani, bo jeżdzi ogldać telewizję po ludziach .No i co ja mam myślć o kims takim?