6°   dziś 4°   jutro
Piątek, 05 grudnia Saba, Kryspin, Gerard, Sabina, Edyta, Krystyna, Norbert
1585

Hyde Park

Pokrywy szklane do sklepu

mariab 2025-12-02 12:18:05
Mam problem z pokrywami w ladach chłodniczych w moim sklepie. Ciągle się zaparowują mimo że temperatura jest dobrze ustawiona i urządzenia działają sprawnie. To strasznie irytujące bo klienci nie widzą produktów i muszę non stop je przecierać. Serwisant mówi że to kwestia wilgotności w sklepie ale przecież nie mogę zmienić pogody. Czy nowoczesne pokrywy chłodnicze jakoś lepiej radzą sobie z tym problemem? Myślałem o wymianie na nowe.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Pokrywy szklane do sklepu
siedleck 2025-12-02 15:13:15
Nowoczesne pokrywy chłodnicze faktycznie są dużo lepiej zaprojektowane pod kątem walki z kondensacją pary wodnej. Przede wszystkim używają specjalnych szkieł z powłokami przeciwmgielnymi które znacząco redukują zaparowywanie - różnica w porównaniu do starych rozwiązań jest naprawdę kolosalna. Wiele modeli ma też system podgrzewania krawędzi który zapobiega tworzeniu się rosy w najbardziej problematycznych miejscach. Zwróć uwagę na konstrukcję - pokrywy powinny być szczelnie dopasowane do lady żeby ograniczyć kontakt zimnego powietrza z ciepłym i wilgotnym z zewnątrz. Sprawdź też czy Twoja wentylacja w sklepie działa prawidłowo, bo dobry obieg powietrza naprawdę pomaga w redukcji wilgotności. Przy wyborze nowych pokryw szukaj tych które mają certyfikaty i pozytywne opinie od innych użytkowników w branży, bo to gwarancja że sprawdzają się w praktyce. Ważna jest też łatwość czyszczenia - gładkie powierzchnie bez zakamarków są dużo łatwiejsze w utrzymaniu czystości. Pamiętaj że to inwestycja która się zwróci, bo zaparowane pokrywy oznaczają nie tylko utratę estetyki ale przede wszystkim spadek sprzedaży. Warto dokładnie sprawdzić ofertę profesjonalnych producentów, możesz znaleźć szczegółowe informacje na https://aifoglassdoors.com/pl/ i porównać różne technologie które są dostępne na rynku.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]