PRACA NA BASENIE
PASZCZAK7
2011-01-27 09:59:50
Witam interesuje mnie pewna kwestia. Jestem bezrobotny i ciagle monituje oferty pracy w naszym ukochanym PUPie oraz na stronce limanowa.in,tak sobie pomyslałem jak to jest ze podobno ma byc na dniach otwarty basen a nie było ani jednej oferty pracy, przeciez tam bedzie pracowało około 40 osób bo i recepcja,kawiarnia,kregielnia,RATOWNICY no i sprzątac ktos to musi ogólnie obsługiwac...
Wiec pytam sie kto tam bedzie pracował??
Jak dla mnie to klasyczny przykład obstawiania stanowisk własnymi ludzmi jak to mówią na ukłądy nie ma rady.
Co o tym myslicie??
Re: PRACA NA BASENIE
darek05l
2011-01-27 16:26:20
@kuku, jak się chcesz dowiedzieć to rusz swoją szanowną dupę zza biurka i sam się dowiedz. Możesz nawet zrobić konkurencyjny portal, skoro tak dobrze się znasz na tej robocie. Co do składania CV w PUP to trochę mnie to rozbawiło bo PUP ani nie zarządza pływalnią, ani nie zatrudnia pracowników do pływalni. Obsługę budynku prawdopodobnie zlecą jakiejś firmie (sprzątanie), podobnie jak ratowników i instruktorów. Knajpę pewnie komuś wynajmą (ciekawe komu). Paszczak, zamiast monitorować te 36 ofert pracy można czasami przejść się i popytać. Oczywiście ja pytałem, więc mogę odpowiedzieć, że nic z tego...
Re: PRACA NA BASENIE
2011-01-27 16:51:01
kuku: Starostwo Powiatowe w Limanowej w ostatnim czasie poinformowało wszystkie media, że na pytania dotyczące informacji publicznej (np. Twoja wypowiedz, ktora zostala zalaczona do moich pytan) mają zostać zadane władzom, tylko w formie pisemnej, czyli np. starosta, czy pracownicy nie udzielą informacji przez tel. czy nawet podczas spotkania, lecz musza byc im wyslane. Jesli zostana tak zadane, to nie ma wyjscia trzeba dac czas na odpowiedz. Szczegolnie, ze jak rozumiem sytuacja z zatrudnieniem nie jest sprawa "latwa" do wytlumaczesnia i wymaga pewnie konsultacji. Po prostu trzeba poczekac.