0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
4296

Porady

Przegrywanie z VHS na DVD

sheitacid 2011-11-04 12:44:28
Szukam osoby która podjeła by się przegrania kasety VHS na płytę DVD.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Przegrywanie z VHS na DVD
konto usunięte 2011-11-04 17:49:51
żaden problem, w limanowej kazdy fotograf to zrobi tylko uwaga!!!!!!jakosci nie poprawi bo VHS sam w sobie ma mniejszą jakosć od cyfry wiec bedzie DVD ale z jakoscia VHS i uwaga druga jakosc VHS mozna jeszcze pogorszyc!!!!! przegrywajac na DVD,wiec zeby nie pogorszyc jakosci wymagaj przegrania 1 godz VHs na jedna plytę, jak VHS trwa 4 godz to kaz zrobic 4 pelne plyty po godzinie,pewno ci rozradza i dadza 4godz na jedna plyte-mozna tylko slaba jakosc VHS jeszcze oslabią tak zwana kompresja,:-*
Zosienka666 2011-11-07 09:55:30
Witam!
Ja znam taką osobę która się tym zajmuje ma na imię Marcin jak chcesz to dam ci numer do niego:514-270-292 lub 18 33 31 037 możesz do niego dzwonić
Iwa 2011-11-07 11:07:48
Piotrek Dudek, tel. 513 353 354
konto usunięte 2011-11-08 08:12:18
hurtownia ,,viland,, w krakowie-adres znajdziesz w internecie,mozna wyslac nie trzeba jechac osobiscie, zajmuja sie profesjonalnie wszystkim co zwiazane z filmem,a wszyscy marciny janusze piotrki nie maja odpowiedniego sprzetu bo jest drogi,przegraja ale albo daja komus innemu albo robia to tak amatorsko ze zepsuja jakosc, jezeli ktos nie wierzy to niech poszuka odpowiedzi jak polaczyc magnetowid z komputerem,jakimi laczami ,usb, oj nie panowie mozna tylko efekt slaby potrzebna jest karta video-nie grafiki- tylko video dobrej klasy ktora kosztuje od 5tys wzwyz,sa jeszcze inne urzadzenia ale drogie-hurtownie stac na to ,a reszta to tak po prostu dziadyje za przeproszeniem, u Gizy fotografa przegrasz najtaniej w limanowej ale co tanie to... obetnie jakosc ze juz nic nie widac,
tutamka 2011-11-08 09:38:26
"lach" promuj swój rynek. To co w Krakowie nie zawsze znaczy zajebiste. Tutejsi przedsiębiorcy też mają naprawdę dobry sprzęt i nieźle przykładają się do roboty. I uwierz karta video na wyposazeniu to teraz standard więc nie myśl że zabłyśniesz strzelając tu pojęciami :D(5 tyś za karte to skromny wydatek:) Czasy partyzantki w przegrywaniu już dawno odeszły w siną dal (nie u wszystkich) Więc nie gnoj ludzi którzy "u nas" robią to co robią, bo to że nie robi tego w KRAKOWIE nie znaczy że robi to gorzej!
P.S.
Lekcja nr 1: JAKOŚCI NIE DA SIĘ "OBCIĄĆ"
nr 2: poszukaj, na naszym rynku jest tylko parę osób którzy to robią dobrze i mają do tego odpowiedni sprzęt
nr 3: pan Giza, pan natanek to osoby zajmujące się fotografią a nie filmowaniem. Cieśla nigdy nie będzie zdunem:)
konto usunięte 2011-11-08 13:56:00
tutamko-nikogo nie gnoje i nie promuje krakowa tylko wskazuje konkretna duza firme, osoby ktore ktos podal na forum ZNAM OSOBIŚCIE !!!! i wiem jakim sprzetem pracuja, masz racje ze giza i natanek to fotografowie ale pan natanek ma w ofercie filmowanie wiec,na drzwiach mial napisane ze przegrywa vhs na dvd jak to robi nie wiem nie znam faceta,moze robic sam moze zlecic komus nie moja sprawa tylko radze jak materialy archiwalne co sa pamiatka przechowac z dobra jakoscia ...a Ty prosze bez komentarza jezeli moza. co do lekcji pierwszej to bardzo prosze o odpowiedz dlaczego filmy weselne sa na 2 lub trzech plytkach a nie na jednej, przeciez jedna byla by wygodniejsza, raz-taniej bo jedna sztuka, 2 pudelko na jedna jest tansze niz na trzy -po trzecie co szybciej skopiujesz jedna sztuke czy dwie
jaka masz odpowiedz TY. bo odpowiedz jest prosta im wiecej materialu na plycie tym musi byc gorsza jakosc ,plyta ma pojenosc 4,7 a film tez ma jakas pojemnosc i trzeba go kompresowac i im bardziej kompresjesz to jakosc spada,tego juz dzieci ucza sie na informatyce w szkole ,wiec po co ta zajadlosc agresja jezeli samemu sie czegos niedokladnie wie to prosze inaczej, co do lekcji 2 to JA na poczatku pisalem ze mozna w limanowej bez problemu to zrobic wiec nie odsylam od razu do krakowa, tylko dlaczego nie zarejestrujesz firmy i nie ujawnisz sie ze to robisz, ja nie przegrywam to nie reklamuje sie jezeli ty jestes taki madry ,a widac to po innych odpowiedziach np co do kamerzysty to po prostu podpisz sie daj swoja reklame, pokaz twarz zeby zyskiwac klienta, ja sie tym nie zajmuje wiec pisze anonimowo a radze bo mam wyksztalcenie w tym kierunku i chce komus doradzic dobrze,
konto usunięte 2011-11-08 14:19:17
tutamko gdzies niedawno wypowiadalas sie ze mozna krecic film lustrzanka, wiec nie zwracaj mi uwagi kto jest fotografem a kto nie bo w dobie kryzysu fotografowie lustrzankami kreca filmy, tylko co z tego moze wysc, odpowiedz dalas sama-ciesla nie jest zdunem, wiem rozpetam burze bedziesz udowadniac swoje racje, zaobserwuj jakies wydarzenie w telewizji i zobacz ze sa aparaty foto i kamery dlaczego czyzby,,oni,, nie wiedzieli do czego sluzy lustrzanka?piszesz ze jestes od dawna w temacie wiec cytuje CIEBIE,, zatrzymalas sie na technice sprzed 10 lat a teraz udajesz profesjonalistke z telef komorkowym,bo i takich fachowcow znam co robia profesjonalna fotografie tylko klientow mi zal.-cieplutko pozdrawiam::-):-)
tutamka 2011-11-08 15:40:22
pracuję w całkiem innej branży:):), a wiem coś na dany temat bo akutat się tym mocno interesuję:) Tak masz rację -jakość zależy od "bitrejtu" jakiego używasz do kompresji materiału finalnego przy zrzucie na płytę. Co do Twojego wykształcenia-podziwiam i fajnie że jest ktoś kto zna się na tym . Można zawsze czegoś więcej się od takich ludzi dowiedzieć. I nie atakuję Twojej osoby, tylko flustruje mnie zachowanie ludzi. Tendencja naszego społeczeństwa lokalnego jest taka aby każdego kto cokolwiek robi zgnoić, zdeptać,zrobić sztuczną antyreklamę bo po co ma to robić i po co ma mieć lepiej niż ja. I zaczynam pomału przekonaywać się do tego że naturą POLAKA jest narzekanie, marudzenie, labiedzenie itp.
Popieram i dopinguję tych co chcą u nas w Limanowej coś robić, choć jestem tylko małym pionkiem.Niech robią to na 110%.
Jeśli odebrałeś moją wypowiedź jako złośliwość do Ciebie to tak nie jest. To jest złość na mantalność tutejszego społeczeństwa:):)
Też pozdrawiam cieplutko :D:):)
konto usunięte 2011-11-08 16:50:36
Do vhs nie potrzeba pro uber super karty, starczy zwykła telewizyjna...
konto usunięte 2011-11-08 16:58:13
tutamko fajnie ze sie zrozumielismy ja po prostu nie znam fachowcow na terenie powiatu poniewaz pracuje zdala od limanowej, jezeli cos radze to dlatego ze sam korzystalem z ich uslug tez bym wolal miec fachowca pod reka a nie szukac po swiecie niestety nie moge znalezc zlotych raczek nie twierdze ze ich nie ma tylko jak do nich dotrzec,widzisz kolejna wypowiedz-wystarczy karta telewizyjna rece opadaja kazdy doradza jak ja ruszylem temat a na czyjes pytanie nie ma sensownej rady,kolego masz karte telewizyjna wiesz jak sie to robi to powiedz,,ja to zrobie tyle i tyle bedzie kosztowac,, wielu ludzi ma stare tasmy a nie ma nawet magnetowidu i robisz pare groszy, jeszcze opatentujesz wynalazek, rece opadaja jak komus takiemu powierza sie cos do zrobienia,https://img.limanowa.in/img/emotikony/warning.png">
Iwa 2011-11-08 18:25:26
@lach - do tego co pisałeś na temat kręcenia lustrzanką: czytałam gdzieś w necie albo jakiejś mądrej gazecie, że serial "dr. Haus" był kręcony aparatem Sony. Chyba jest coś na rzeczy skoro profesjonalni filmowcy korzystają z tego typu rozwiązań :)Ja osobiście nie znam się na rzeczy, ale to tak w odniesieniu do tego co pisałeś.
Piotr 2011-11-08 18:32:22
Cześć Lach :) ale się rozpisałeś po części masz racje co do tematu VHS/S-VHS-DVD , 4 godz to 4 płyty i zgodze sie z twierdzeniem że można pogorszyć jakość materiału.A co do karty video o której wspomniałeś obecnie pracuje na HDThunder z Canopus Grass Valley fajny kompromis między cena a możliwościami co o niej myślisz ??
Iwa 2011-11-08 18:36:01
P.S. A Pana Dudka polecam, ponieważ jest właścicielem firmy, która zajmuje się profesjonalnie filmowaniem. Wiem, bo kręcił nam film z wesela.
Piotr 2011-11-08 18:38:04
Masz raczej na myśli Canona 5D Mark II :) nasz TOP też ma taki :)
http://www.swiatobrazu.pl/dr-house-nakrecony-lustrzanka-canon-5d-mark-ii-20052.html
pinc022 2011-11-08 19:28:37
chcesz przegrac dobrze kasete polecam Foto Natanka
3 godz kaseta na 3 plytkach w dobrej jakości i cenie
pinc022 2011-11-08 19:40:03
Lach jak chcesz cos więcej wiedzie na temat filmu i video to poczytaj w fachowej literaturze jaki użyc kodek i przy jakim bitrejcie należy kodowa obraz video , żeby Twoje oko doszczegło różnice i tzw szumy obrazowe ,które występują
oglądamy obraz cyfrowy jest też zależny od odtwarzacza na którym to ogladasz
a wacajac do tematu Kraków to nie wyrocznia dobrej jakości ,ale czasami dużo wiecej wydanej kasy
" Zrobiłem w Krakowie i ile zapłaciłem :)"
Piotr 2011-11-08 20:14:19
pinc022 dorzucę jeszcze kwestie tzw "kabli" sam ostatnio testowałem DVD z Euro,komponent i hdmi / pomijam temat producenta kabli/ no i niestety jest różnica mimo ze materiał źródłowy jest niezmienny.Mało kto zwraca uwagę na sposób połączenia.
pinc022 2011-11-08 20:26:59
Piotr
w zupełności zgadzam sie z Tobą
robilem probę odtwarzania tego samego materiału na dwóch róznych odtwarzaczach i oko rejestruję roznicę niestety duzo lepsza jakość jednak na nowszych odtwarzaczach typu samusung HD :)
niestety nie przeskoczymy pewnej bariery co do poprawienia jakości VHS ale można lekko poprawić stosująć bardziej nowoczesny sprzet
na to niestety trzeba wydac trochę kasy
pozdrawiam
konto usunięte 2011-11-09 07:41:51
lew-masz racje co do lustrzanki,tylko zwroc uwage ze taki film kreci zespol ludzi,sceny sa rezyserowane,jest odpowiednie oswietlenie,aktorzy maja odpowiedni makijaz zeby nie ,,odbijal,,światla ,sceny kreci sie wiele razy i potem montuje wybiera najlepsze,natomist idac na wycieczke czy wesele musisz zrobic ujecie ktorego nie powtorzysz i sprzet musi byc w miare dobry, to co kamerzysta bierze na wesele i nacywa cyfra, czy hd,jest sprzetem amatorskim tylko z wyzszej polki. cena za usluge nie pozwala na sprzet za 50 tysiecy
!!!!! i w gore, a taki sprzet trzeba co kilka lat wymienic do wchodzi nowa lepsza technologia,telewizja zwlaszcza ta regionalna taz robi filmy kamerami cyfrowymi klasy tej co kamerzysta na weselu poniewaz jakosc obrazu jest w miare dobra,kamery sa tanie,latwo taka kamere uszkodzic ,deszcz,wstrzasy itp.a dzis liczy sie kasa wiec kazdy zaniza koszty,klient i tak nie widzi roznicy bo nie ma porownania, dla przykladu poskacz po kanalach np polsat krakow trojka glowne wiadomosci na jedynce a zobaczysz roznice, czy do tej pory zwracales na to uwage-pozdrowienia
konto usunięte 2011-11-09 07:49:27
dla piotra- widze ze wiesz o co chodzi moze dasz blizsze namiary na siebie- co do TOPa to prosze zwrocic uwage ze zajmuje sie tym na codzien a nie tylko sprzet ale poslugiwanie sie nim jest wazne i nabierane doswiadczenia-oprocz aparatu wazny jest obiektyw, jezeli ktos uzywa kiepskich to szkoda dyskusji o sprzecie,
-moja uwaga o obiektywach nie dotyczy TOP- nie znam faceta chociaz wiem czym sie zajmuje,co do canopusa to wlasnie canopus ma bardzo dobre kodeki itp.wiec wszystkie bitraty, rozdzielczosci i.... sa malo znaczace jak sie poslugujemy kiepskim sprzetem, to czy samochod ma przyspiesznie nie zalezy od mocy silnika ale od innych rzeczy tak samo jest z video generalnie ja tez stawiam na dzien dzisiejszy na canopusa.
konto usunięte 2011-11-09 07:54:51
pinco 22 masz racje ze obraz zalezy od odtwarzacza,zapomniales o telewizorze,taki za 1000zl lcd tez ma niska jakosc obrazu i zaden dobry kodek tego nie wyrowna, nie czepiajcie sie mnie ze polecilem krakow, dlaczego sami nikogo nie zaproponowaliscie jak ktos pyta o rade, ja polecilem tego kogo znam i gdzie sam kopiowalem kasety,macie kogos na tym terenie to sie ujawnijcie babcie maja dyzo kaset z komunii iwesel sprzed 15lat a do krakowa nie jada wiec po co ta dyskusja
konto usunięte 2011-11-09 08:01:44
do wszystkich a czy wiecie ze sa stacjonarne nagrywarki dvd dobrej klasy w limanowej mozna bylo taka tania nagrywarke kupic za okolo 700zl dwa lata temu jakie sa teraz ceny nie wiem,oczywiscie nie jest to wysokiej klasy sprzet ale mozna polaczyc jednym kabelkiem magnetowid-nagrywarka i w czsie 1do jeden czyli godzina kasety odtwarzana na magnetowidzie jest w tym czasie przegrana na dvd, nie trzeba znac sie na kartach kodekach itp i tak przegrywaja inni i smieja sie jak skaczemy sobie do oczu, przy takiej nagrywarce jest czasem problem gdy kaseta jest zniszczona ma duze dropy to nagrywarga dvd nie wyrabia ale jest na to sposob,wszystkich cieplutko pozdrawiam ,przepraszam nie odpisuje wiecej znikam do pracy
konto usunięte 2011-11-09 08:15:48
piotr podal link do filmu kreconego lustrzanka wiec poczytajcie 22minuty filmu i karta 22gigabajtow a na weselu kolo limanowej druzba robi ogrywke 2 godz i mlodzi zycza sobie wszystko ile trzeba miec kart, przy serialu obiektywy nie ostrzyly nalezycie mozna scene powturzyc na weselu pierwszy taniec i obiektyw musi ostrzyc, serial krecony z reki bo kosztem jakosci a klient co lubi ten serial nie zwraca uwagi na jakosc czy zdajecie sobie sprawe ze niejedna osoba zwlaszcza mama ma wieksze wymagania od kamerzysty na weselu nic od telewizji !!tak w telewizji oglada sie film i jaka jest akcja a na weselu chce sie widziec piekna suknie i w niej przepiekna córeczke.czy ktos z Was zwrocil uwage na balans bieli czyli zeby biala suknia byla biala a skora ludzka podobna do czlowieka bo ogladajac telewizje nikt nie zwraca uwagi zwlaszcza amerykanskie filmy sa robione na czerwono-dlaczego to juz inny temat-a na weselu zaraz kobiety cytue,, co on zrobil-kamerzysta- garnitur byl oliwkowy a nie widac, sala byla ubrana tak a tak a na plycie nie widac ,w doktorze house nikt nie zwraca uwagi na kolor garnituru.
Piotr 2011-11-09 20:27:09
Bravo lach :) masz 10pkt za wypowiedz :)
lukchester 2014-08-10 16:30:13
W sprawie przegrania VHS na DVD proszę pisać na priv
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]