Re: "MIEJSCE NARODZIN jest MIEJSCEM POCHÓWKU"/
asik
2010-04-14 21:57:10
Marysia 1985 zgadzam się z tobą, że miejsce na protest było bardzo nieodpowiednie i jest to brak szacunku także dla papieża, który tak zabiegał o jedność wśród narodów.
skorpion a co do tytułu: MIEJSCE NARODZIN jest MIEJSCEM POCHÓWKU TO SIĘ NIE ZGADZAM, BO JA CHCĘ BYĆ POCHOWANA TAM GDZIE MIESZKAM, PRZY MĘŻU, DZIECIACH A NIE TAM GDZIE SIĘ URODZIŁAM.
powinniśmy uszanować ich zdanie, pomodlić się za zmarłych i tych co stracili bliskich.
Re: "MIEJSCE NARODZIN jest MIEJSCEM POCHÓWKU"/
mb3
2010-04-15 00:04:12
Ja w dniu dzisiejszym również uważam, że najzwyczajniej nie jest godzien leżeć obok Królów. Wawel to miejsce pochówku dla szczególnie zasłużonych dla kraju, a nie tragicznie zmarłych... Nie mniej jednak, jeśli ktoś za 100 lat przeczyta książkę do historii, w której będzie napisane, że prezydent Polski leciał oddać hołd tragicznie pomordowanym żołnierzom i chcąc spełnić ten obowiązek głowy kraju zginął tragicznie nie daleko od miejsca ich kaźni zapewne będzie dość oczywistym, że należy mu się szczególny szacunek przy pochówku i Wawel jest miejscem odpowiednim...