1994
Tematy archiwalne
Religie świata wrogiem KOBIET ???
skorpion 2010-10-15 17:16:15
katolicyzm,żono bądż posłuszna mężowi-islam,z żoną można zrobić wszystko[nawet zabić]-itd,itp- średniowiecze XXI wieku...
Re: Religie świata wrogiem KOBIET ???
polanka
2010-10-15 17:57:21
skorpion , to mężczyznom tak się wydaje że żona ma być mu posłuszna , ale i tak o większości spraw decyduje żona. NIewielki odsetek małżeństw gdzie o wszystkim decyduje mąż, to taki wniosek wyciągniety z obserwacji małżeństw zaprzyjażnionych ze mną
crusader
2010-10-15 18:27:11
tyle ze mezczyznom zwykle dobrze sie wydaje
polanka
2010-10-15 18:41:52
hehehe jeżeli jesteś facet to nie będę Cię przekonywała do swojej racji, lepiej niech płec brzydka pozostanie w nieświadomości.Niech im się wydaje, że się im dobrze wydaje ,
por
2010-10-15 18:59:47
z pozoru tak to wygląda,ale mądra kobieta tak pokieruje swoim facetem,że ON myśli iż wszystko zależy od NIEGO
Janek64
2010-10-15 19:05:52
Żona jest szyją ,a mąż jest głową ,tylko tak się poskładało ze szyja kręci głową. No ale MY faceci skorpion wiesz dobrze!!!
por
2010-10-15 19:08:51
no ale co faceci wiedzą dobrze? bo ja nie kapuję
konto usunięte
2010-10-15 19:25:42
Skorpion TY to potrafisz zamieszac !!!!
czasy kiedy kobieta musiała byc posłuszna męzowi dawno minęły... mamy XXI wiek ... ! Może zostałeś tak wychowany , że kobieta , matka , żona nie ma prawa się odezwac i żebrac od swojego PANA na przysłowiowe podpaski !!!!!
Żadne przepychanki , udowadnianie kto ma większą "władzę" lecz zwykły kompromis ... !
matylda
2010-10-15 19:32:15
Każdy facet, który myśli, że w małżeństwie kobieta powinna być posłuszna mężowi to zwykły, zacofany PRYMITYW!!! Mężczyźni nasi kochani..te czasy już dawno minęły:) Udane małżeństwo będzie wówczas, gdy mąż zamiast traktować żonę jak służącą, będzie ją szanował, i każdego dnia dowartościowywał:)
crusader
2010-10-15 19:33:49
? jest jakies przysłowie o podpaskach?
Mary27
2010-10-15 20:27:10
Skorpion, najłatwiej uczepić się jednego zdania wyrwanego z kontekstu... A co z "Mężowie, miłujcie żony i nie bądźcie dla nich przykrymi."???? Własnie
konto usunięte
2010-10-15 20:53:40
Najdobitniejszym przykładem traktowania kobiety jako istoty podrzędnej jest katolicyzm.
Sprawowanie sakramentów , zaszczyt kapłaństwa jest wyłączna domeną mężczyzn.Kobiety nie są dopuszczane nawet do funkcji szafarzy Komunii Św. Wszystkie kobiety deklarujące się jako katoliczki ŚWIADOMIE AKCEPTUJĄ ten stan rzeczy.
konto usunięte
2010-10-15 20:59:48
Najdobitniejszym przykładem traktowania kobiety jako istoty podrzędnej jest katolicyzm.
Sprawowanie sakramentów , zaszczyt kapłaństwa jest wyłączna domeną mężczyzn.Kobiety nie są dopuszczane nawet do funkcji szafarzy Komunii Św. Wszystkie kobiety deklarujące się jako katoliczki ŚWIADOMIE AKCEPTUJĄ ten stan rzeczy.
konto usunięte
2010-10-16 10:07:10
sam jestem jak religia, ale nigdy nie walczyłem z kobietami
polanka
2010-10-16 10:29:43
atojeto tak sobie pomyslałam że kobiety nie są dopuszczone do wielu funkcji, naprzykład nie wysyła się je do pracy w kopalni pod ziemią .Hehehe i ten stan rzeczy też świadomie akceptujemy . A zauważyłeś że kobiety XXI wieku nauczyły mężczyzn że każdy może i umie .......sprzątać , prać, pilnowac dzieci.
Wytłumacz mi jak istota podrzedna może tak pokierować kimś nadrzędnym że ta nadrzędna zgadza się robić wszystko to co robiła podrzędna. Czy ta nadrzędna na pewno jest w takim razie kimś decydującym ?-mam wątpliwości
konto usunięte
2010-10-16 18:10:06
ja nie twierdzę , że ja sankcjonuję ten podział; wypowiadam się jedynie na poruszony temat i przedstawiam punkt widzenia Kościoła kat.!Natomiast co do drugiej części Twojej wypowiedzi- te istoty nadrzędne zgadzające się wykonywać prace podrzędnych zwiemy pantoflarzami.
skorpion
2010-10-16 18:15:22
teraz to się nazywa kapeć z certyfikatem!!!
konto usunięte
2010-10-16 19:35:04
Ja osobiście wolałbym, aby w Kościele kat. kapłankami byłyby Panie, bo po pierwsze kapłanka-gdyby była ładna- przykuwałaby wzrok wiernych, po drugie: kobiety mają mniej skłonności do złego i lepiej sprawowałyby obowiązki kapłańskie; nie mielibyśmy skandali pedofilskich,molestowań, libacji na plebaniach...
konto usunięte
2010-10-16 19:38:26
Ja osobiście wolałbym, aby w Kościele kat. kapłankami byłyby Panie, bo po pierwsze kapłanka-gdyby była ładna- przykuwałaby wzrok wiernych, po drugie: kobiety mają mniej skłonności do złego i lepiej sprawowałyby obowiązki kapłańskie; nie mielibyśmy skandali pedofilskich,molestowań, libacji na plebaniach...
konto usunięte
2010-10-16 20:23:43
no ... ale mógłby wystąpić problem urlopów macierzyńskich :D
konsolek
2010-10-16 23:15:37
Trzeba trochę wiedzieć o Piśmie Świętym aby go cytować. Ty skorpion z tego co widać nie wiesz o nim absolutnie nic, bo wyrywasz zdania z kontekstu zupełnie obok sensu jakie one mają... Tak to można nawet Hitlera ogłosić świętym.
111ksiadz
2010-10-16 23:54:51
Konsolek-ale smucisz!Atojeto-to jest właśnie to!
polanka
2010-10-17 09:27:59
to byłoby raczej niemozliwe, aby kobieta była kapłanką. A co z babciami moherowymi?Katolicyzm byłby taki przyziemny, bo kobiety nie mają takiej potrzeby wywyższania się ponad wszystko.
konto usunięte
2010-10-17 15:44:33
nie mają takiej potrzeby a się wywyższają.
Feministki zwłaszcza...
konto usunięte
2010-10-17 15:47:43
nie mają takiej potrzeby a się wywyższają.
Feministki zwłaszcza...
konto usunięte
2010-10-18 12:11:57
Konsloek ma racje. To co pisze w Piśmie świetym nie nie tłumaczy się dosłownie. Rada wróć do szkoły skorpion!!!
konto usunięte
2010-10-18 13:09:36
Ogólnie, "idziemy do przodu" - ostatnio ukazują się w telewizji dobre spoty reklamowe tzw reklamy społeczne,dot. rodziny, wychowania, zycia codziennego...
Kobieta i mężczynza powinni być dla siebie przede wszystkim PARTNERAMI (nie tylko w łóżku) ale na codzień...
Faceci - nie wsydźcie się latać po domu ze ścierką!
konto usunięte
2010-10-18 13:11:16
Faceci są GŁOWĄ , kobiety SZYJĄ ;-)
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź