0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
4296

Porady

[ŚLUB] Bazylika czy Pasierbiec?

benedykt69 2011-12-14 20:05:47
Witam!
Zastanawiam się gdzie wziąć ślub - w grę wchodzi Bazylika w Limanowej i kościół w Pasierbcu. Co polecacie i dlaczego? Która z tych parafii jest przychylniejsza np. przy pozwoleniu na granie wynajętych muzyków w murach kościoła?

Dla zorientowanych dodatkowe pytanie o koszty, ile kosztuje:
- wynajem tych kościołów (ile daje się w sumie księdzu)
- organista
- kościelny
- dekoracja kościoła

Pomożecie?
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: [ŚLUB] Bazylika czy Pasierbiec?
misiek33 2011-12-14 20:07:23
troche dziwnie formułujesz pytania. chcesz zaoszczedzic czy wziasc slub?
benedykt69 2011-12-14 20:18:41
Chcę wziąć ślub, ale szukam odpowiedniej lokalizacji. Dlatego potrzebuję danych, które pozwolą mi podjąć decyzję. Nie pytam gdzie taniej, ale gdzie co ile kosztuje. A najważniejsze jest pytanie główne - Co polecacie i dlaczego?
misiek33 2011-12-14 20:27:46
ja z zonka miałem slub na pasierbcu bo takie mielismy zyczenie
terorist 2011-12-15 00:34:09
A co za różnica?
chlop 2011-12-15 08:05:10
benedykt-zapytaj(na forum) jeszcze księży, który da Ci ślub najtaniej ,a może na forum weź ślub.Terorist- też sobie zadaję pytanie "A co za różnica? "albo jest się dojrzałym do ślubu albo nie.HEJ
qwerta 2011-12-15 08:26:14
zabrakło bardzo istotnego według mnie pytania, mianowicie, gdzie jest przystojniejszy ksiądz
benedykt69 2011-12-15 09:04:04
Spoko, rozumiem, że każdy może pisać co chce, ale komentowanie pytań ociera się o chamstwo, czy co najmniej brak smaku.

Proszę o wypowiedzi tylko tych, którzy mają coś ciekawego do powiedzenia.
tutamka 2011-12-15 09:09:45
Więc tak:
Pasierbiec: Jak masz tylko trochę więcej kasy to możesz sobie nawet słonia do kościoła wprowadzić. Tylko tak jak wspomniałam- ile dasz, tyle masz.
Bazylika w Limanowej: jak sama nazwa mówi-bazylika. Nie każdy ma to szczęście i możliwość zawierać sakrament w bazylice. A i po zmianie proboszcza idzie się w każdej sprawie dogadać i to bez wielkiego własnego wkładu finansowego. Tylko jak masz kiepską oprawę wizualną wesela (fotograf i kamerzysta) mogą sobie kiepsko radzić bo jest tam stosunkowo ciemno i trzeba się nakombinować żeby dobrze zarejestrować nagłośnienie bo zazwyczaj głośniki na ołtarzu są wyłączone :)
Tak więc z autopsji i sporego doświadczenia polecam Bazylikę:):D
KWIAT 2011-12-15 11:08:07
Oczywiście,że Bazylikę polecam!Proboszcz super to po pierwsze!Z doświadczenia wiem,że z organistą na Pasierbcu jest się ciężko dogadać,bo on ma swój "repertuar",który musi zagrać,a mieliśmy skrzypaczkę swoją/fachową/to było ciężko-najpierw musiał być wywiad-a kto to?a dlaczego?itp
terorist 2011-12-15 11:56:22
Widzisz chlop moje pytanie wbrew pozorom jest ważne bo jak chcesz wziąć ślub to cię w sumie powinno walić jaki urząd wybierzesz. W ślubie chyba najważniejszy jest ślub, a nie miejsce gdzie się go bierze.
konto usunięte 2011-12-15 20:47:44
@terorist skoro dla Ciebie miejsce nie jest ważne to weś ślub w oborze. -.- Jeżeli goście i młoda para będą dobrze się czuć w kościele, to i będą mieć dobre samopoczucie./ A co do pytania- moja ciocia miała ślub na Pasierbcu i osobiście nie podobało mi się. Ale warto się tam przejechać wszystko dokładnie oglądnąć, zapytać Proboszcza co i jak. A potem pójść do Proboszcza w Limanowej i się dopytać. Porównaj, gdzie według Ciebie lepiej i wybierz. ~
chlop 2011-12-15 21:18:16
Tasia źle odebrałaś terorista.Też się z tobą zgadzam należy odwiedzić kancelarie parafialne i tam zadawać pytania , a nie na forum.Najlepiej jest zbierać wiedzę u źródła.HEJ
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]