0°   dziś 4°   jutro
Sobota, 23 listopada Adela, Klemens, Klementyna, Felicyta
4296

Porady

Stadnina koni / agroturystyka okolice Limanowej

hejZdaleka 2011-09-20 18:41:09
Witam wszystkich na forum,

Grupka moich znajomych (ze stolycyy :)) wybiera się na następny weekend w okolice Limanowej, poszukują stadniny koni ( pasjonaci jazdy) oraz oczywiście dobrego (taniego:)) noclegu, najlepiej niedaleko.

Macie może na myśli jakieś takie miejsce, godne polecenia? :)

Pozdrawiam również z daleka :)

M
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Stadnina koni / agroturystyka okolice Limanowej
pewu 2011-09-20 21:08:42
Ze szczerością mogę ci polecić Gospodarstwo Agroturystyczne Marii i Stanisława Wróblów, piękne widoki, miła i bardzo ciekawa rodzina i naprawdę NIEZIEMSKIE jedzenie.
Co do stadniny koni wydaje mi się że jest jakaś w pobliżu ale tego nie jestem pewien musiałbyś/musiałabyś się dopytać.
Jeśli jesteś zainteresowany/a to tu masz adres ich strony www.agro-wrobel.za.pl Pozdrawiam
ktos 2011-09-20 21:19:58 Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
konto usunięte 2011-09-21 08:01:02
Polecam nową stadninę malowniczo położoną w Laskowej. Nazywa się Laskonik http://www.photoblog.pl/laskonik/profil
AwM 2011-09-21 08:03:53
Dobrze wspominam turnusy jazdy konnej w Mordarce.
hejZdaleka 2011-09-21 08:12:02
dzięki za podpowiedzi,

Ktoś może słyszał jeszcze o stadninie w okolicach Rupniowa / Tymbarku?
konto usunięte 2011-09-21 08:41:44
W Rupniowie masz Kaima
tutamka 2011-09-21 08:55:27
W Rupniowie jest stadnina. Dokładnie, u Kaima. Jeśli masz opanowane podstawy jazdy, to wycieczka w plener naprawde godna polecenia. Na miejscu także nocleg. Lecz niestety jeśli Cie interesuje w miarę przyzwoita cena to uderzaj gdzieś indziej...:/
Sniper 2011-09-21 08:56:22
W Tymbarku konie masz u Dyduły, ma też zakwaterowanie, ale o wiele bardziej polecam państwa Pazdanów 200 m niżej, bardzo tanio i super warunki.
sara85 2011-09-22 12:13:19
Polecam stadninę u Kaima. Jest super ceny wcale nie są tak duże w porównaniu z innymi stadninami aa profesjonalizm w prowadzeniu jazdy wydaje mi się najlepszy. Znają się na rzeczy i zarówno dzieci jak i dorośli będą zadowoleni. Szereg atrakcji dla tych najmłodszych wiec nie nudzą się gdy dorośli stawiają pierwsze kroki na parkurze. A tereny do jazdy popieram rewelacja przejażdżka w teren robi spore wrażenie :) Byłam i wszystkim polecam tą stadninę aa tu link do ich strony : http://zloty-dukat.pl/index.html
konto usunięte 2011-09-22 13:00:40
No faktycznie nie tak drogo u Kaima według jego cennika na stronie godzina jazdy 40zł konkurencja Laskonik 20-25zł godzina 8o
777 2011-09-22 21:26:43
Ja polecam stadninę koni IMPULS:)fajne koniki, świetna atmosfera i super tereny. A zaraz na przeciwko pokoje do wynajęcia http://www.pokojelimanowa.pl/strona,onas.html
:)
sara85 2011-09-22 21:37:21
Nie wiem jak wygląda jazda u Laskonika bo to chyba jakaś nowa stadnina. Ale już nie raz się przekonałam że cena nie zawsze idzie w parze z profesjonalizmem a w tym sporcie jednak fachowe oko jest dość istotne zważając ze ma się do czynienia żywym zwierzęciem.
A nie oszukujmy się jazda konna nie należy do tanich sportów jeżeli faktycznie ktoś chce się nauczyć jeździć na koniu a nie tylko na nim siedzieć
bo to niestety dwie różne kwestie i to pierwsze zazwyczaj więcej kosztuje

i dlatego viper zaskoczyłeś mnie tą ceną ciekawa jestem jaki poziom jest podczas prowadzenia takich jazd?? Nie wiesz czasem czy zatrudnia jakiegoś instruktora?? Bo to dość istotna kwestia w tej materii ...
Muszę w takim razie wybrać się i porównać jakość oferowanych usług :)
fenolek 2011-09-22 23:44:25
Jeździłem konno w kilku miejscach, ale jeśli chcesz sie naprawdę nauczyć jeździć lub jeśli już umiesz i chcesz się wybrać w teren to śmiało polecam w bu przypadkach Stadninę Koni w Rupniowie..
konto usunięte 2011-09-23 09:14:35
Właścicielka Laskonika jest instruktorką. Z tego co wiem, wcześniej pracowała w kilku stadninach właśnie jako instruktor.
goska 2011-09-23 16:31:05
Witam wszystkich a szczególnie osobę zarejestrowaną jako ,, hejZdaleka". Widzę , że dyskusja zmierza nie w tym kierunku co powinna więc pozwoliłam sobie zabrać głos w tej sprawie.Nie będę zachwalać Ci naszą stadninę bo byłoby to nie na miejscu. Wszystkie dane i zdjęcia znajdziesz na naszej stronie http://www.zloty-dukat.pl/, można również zadzwonić i osobiście dopytać o szczegóły. Jeżeli zainteresuje Cię nasza oferta to bardzo serdecznie zapraszamy i mam nadzieję, że grupa Twoich znajomych wyjedzie zadowolona i usatysfakcjonowana z pobytu u nas w stadninie koni w Rupniowie. Jeżeli nasza oferta w jakiś sposób Cię nie satysfakcjonuje to masz podane jeszcze inne miejsca które również polecam. Zapraszamy Warszawę w nasze piękne strony:) Dziękuję wszystkim, którzy wypowiedzieli się pozytywnie na temat naszej stadniny. Jest to dla nas duże wyróżnienie.
konto usunięte 2011-10-05 09:21:15
www.laskonik.pl
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]