4296
Porady
Sucha karma dla psów
henrykdrozdzak 2015-04-10 15:16:47
Prośba dla znających temat . Gdzie w Limanowej kupi najtaniej suchą karmę dla psa a gdyby ktoś znał cenę byłbym bardzo wdzięczny tylko większy worek nie taki na 5 kg
Pozdrawiam
Henryk
Re: Sucha karma dla psów
merlon
2015-04-10 18:02:02
U weterynarzy mają większe paczki. Zapytaj np na Kopernika w lecznicy.
sweetfocia
2015-04-10 19:47:36
Sprawdzałeś w Tesco? :P
mari
2015-04-10 20:09:57
Na allegro albo w krakvet.pl
Tam i taniej i większy wybór.
Od wielu lat kupuję karmę przez internet. Przy zakupie 15 kg karmy przeważnie wysyłka jest gratis.
Tam i taniej i większy wybór.
Od wielu lat kupuję karmę przez internet. Przy zakupie 15 kg karmy przeważnie wysyłka jest gratis.
sweetfocia
2015-04-10 20:37:52
W Tesco 10 kg z drobiem za 24 zł. Jeżeli pies ma uczulenie na drób, to są inne po 25 zł. 10kg.
ABS0LLUT
2015-04-10 22:06:59
Chodzi o coś do zapchania żołądka, czy faktycznie o karmę?
henrykdrozdzak
2015-04-11 12:27:22
dziękuje za wszystkie posty nigdzie nie sprawdzałem jestem nie dzisiejszy hahaha rzadko byłem w okolicy od 2006 roku i stąd problem dawniej kupowałem u Musiała za sklepem na wprost przejścia jak się idzie na pocztę od rynku z tyłu był magazyn a dziś prze te kilka lat tyle sklepów w Limanowej że się gubię a nie ukrywam że patrzę na cenę aby była niska bo 15 zł za 5 lub 3 kilo to dla mnie sporo kiedyś kupiłem w mili worek taki duży za 22 zł ale to była promocja później już nie widziałem tej karmy a pieski jak pieski jeden owczarek szkocki czystej krwi a do towarzystwa ma małą suczkę kundelka aby nie był samotny więc karmię nie jakoś specjalistycznie sądzę że dobrze mają podwórko 15 ar do biegania dla siebie
konto usunięte
2015-11-19 15:00:57
A słyszeliście o takiej karmie jak Vitalin? Koleżanka w pracy opowiadała mi, że mają status A Royal Warrant of Appointment, czyli gwarancję najwyżej jakości towarów i usług dostarczanych dla Dworu Królewskiego. Z chęcią dowiedziałabym się więcej na temat tych karm, bo szukam jak najlepszego jedzenia dla moich psów.
Trollersky
2015-11-19 16:00:05
W marketach jeszcze nie widziałem pełnowartościowej karmy dla psa, tam są tylko produktu karmo-podobne o skandalicznym składzie i nie nadające się do odżywienia psa. W żadnym stopniu nie zapewniają podstawowych składników potrzebnych do przeżycia. Jednym słowem to nie są karmy bytowe - ludzie czytajcie skład.
Z tanich karm dobry jest Markus Mühle ~130 zł za 15kg z dostawą. Tłoczona na zimno, termin przydatności do spożycia 6 miechów, a to już coś mówi.
Vitalin Adult - nie znam tej karmy, chyba jakaś nowość. Skład bardzo dobry, ziemniaki jako wypełniacz, jak w droższych karmach na + (tak, tak psy bardzo dobrze trawią ziemniaki) Jedyne co często się zdarza i mam z tego ubaw to:
glukozamina (340 mg/kg), chondroityna (240 mg/kg) - całkowicie bezwartościowe substancje o działaniu równym placebo :) Jednym słowem magia :)
Z tanich karm dobry jest Markus Mühle ~130 zł za 15kg z dostawą. Tłoczona na zimno, termin przydatności do spożycia 6 miechów, a to już coś mówi.
Vitalin Adult - nie znam tej karmy, chyba jakaś nowość. Skład bardzo dobry, ziemniaki jako wypełniacz, jak w droższych karmach na + (tak, tak psy bardzo dobrze trawią ziemniaki) Jedyne co często się zdarza i mam z tego ubaw to:
glukozamina (340 mg/kg), chondroityna (240 mg/kg) - całkowicie bezwartościowe substancje o działaniu równym placebo :) Jednym słowem magia :)
juhas77
2015-11-20 14:09:04
Polecam karmę bez dodatku zbóż firm
TASTE OF THE WILD lub ORIJEN.
Dostępne na allegro i duże worki ca 13 kg dostarczane gratis.
W Krakvecie zwracać należy uwagę na termin przydatności, z tym bywa różnie.
TASTE OF THE WILD lub ORIJEN.
Dostępne na allegro i duże worki ca 13 kg dostarczane gratis.
W Krakvecie zwracać należy uwagę na termin przydatności, z tym bywa różnie.
konto usunięte
2015-12-28 12:56:48
Może lepiej popytać na forach, gdzie skupiają się wielbiciele psów, o to jaka karma będzie odpowiednia dla czworonoga, bo nie ma takiej jednej uniwersalnej dla każdego psa. Bardzo różnią się np. karmy suche oraz mokre http://www.krakvet.pl/artykuly/jaka-karma-sucha-czy-mokra/
konto usunięte
2016-03-10 11:25:40
Ja zawsze sprawdzam karmy na stronie http://rankingkarm.pl/ która zawiera zbiór niezależnych rankingów na temat jakości karm dla zwierząt. Dzięki temu mam pewność tego, co kupuję mojemu pupilowi
paola7
2018-12-17 21:59:12
Złej jakości karma prowadzi do wielu chorób. Trzeba zawsze patrzeć na skład. Im więcej mięsa tym lepiej. Poza tym oprócz suchej karmy należy również raz dziennie dawać mokrą karmę. W ten sposób dostarcza się zwierzęciu składników odżywczych. Wiem, że takie karmy nie należą do najtańszych, ale tutaj https://sklepzoologic.pl można czasem trafić na naprawdę spore promocje. Warto obserwować sklepy zoologiczne, porównywać ceny i robić zakupy tam, gdzie dobrą karmę dostaniemy w atrakcyjnej cenie.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź