1481
Hyde Park
Terminal w gastronomii
jagnate 2025-06-16 15:21:05
Prowadzę niewielki lokal, do tej pory część klientów płaciła gotówką, część BLIK-iem, ale coraz częściej słyszę "a kartą można?". Zastanawiam się, czy to już obowiązkowe w gastronomii?
Re: Terminal w gastronomii
siedleck 2025-06-17 10:18:00
W gastronomii to już właściwie standard — terminal pozwala obsłużyć wszystkich, a BLIK nie każdy ma. Warto sobie przejrzeć rozwiązania jak np. Polska Bezgotówkowa (https://polskabezgotowkowa.pl/) — tam można wystartować bez kosztów stałych na początku. Teraz terminale są też dużo bardziej mobilne i szybkie niż kiedyś, więc nie zajmują dużo miejsca w małym lokalu. A z punktu widzenia klienta — wygoda duża, bo nie musi się zastanawiać, czy ma przy sobie gotówkę.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź