5°   dziś 10°   jutro
Niedziela, 24 listopada Flora, Emma, Emilia, Chryzogon, Jan, Aleksander, Roman
4296

Porady

Własna Pizzeria ????

Franco 2015-01-17 13:58:41
Witam wszystkich

Myślę o założeniu własnej pizzerii w Męcinie, z dowozem. Tradycyjna włoska pizza z pieca opalanego drewnem, nie tak jak w większości pizzerii z pieca elektrycznego. Do tego ogórek letni, zimne piwko itp.
Jak myślicie jest zbyt na taką pizzę???
Ile dziennie takich pizz sprzedają pizzerie w Limanowej i okolicy??
Pozdrawiam
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Własna Pizzeria ????
konto usunięte 2015-01-17 15:46:17
Masz do przejścia: rejestrację firmy w gminie, ZUS, US, sanepid, pozwolenia budowlane, PIH, PIP jeśli kogoś zatrudnisz, koncesję na alkohol plus trzeba kupić urządzenia i surowce oraz przyprawy. Musisz też zainwestować w solidną reklamę.
Jak masz dużą dozę samozaparcia i odpowiednią ilość funduszy to powodzenia.O:-D
Mcdonald 2015-01-17 18:38:04
Na prawdziwa pizze z pieca opalanego drzewem bedzie zbyt -gwarantuje.Tylko na litosc boska ,nie rob wszystkich na jedno kopyto .tu w okolicy limananowej i w samej limanowej nie ma prawdziwej pizzy.Jedyna dobra pizza jest w starym saczu.Jak wezmiesz np.proscutto crudo i rukola ,to masz dokladnie to co ma byc czyli-ciasto sos pomidorowy troche parmezano a nie jakis ser nie wiadomo jaki,na to proscutto i rukola bez zadnych doprawiaczy czy upiekszaczy ? bo nie wiadomo po co to daja Jezdze tam czasem specjalnie wlasnie po to zeby zjesc dobra pizze.Polecam i powodzenia
mavverick 2015-01-17 22:34:56
.......i jedno co powiem.......sos....panie .....sos, a właściwie sosy nie żadne gotowce z butelki i broń Boże ketchup co na tutejszym rynku jest nagminne jakby zrobienie dobrych sosów z świeżych pomidorów i przypraw było nieosiągalne , a na pewno będę przyjeżdżał i zamawiał ;)
djdeejay 2015-01-17 23:41:22
Ja będe chętny na taką "prawdziwą" pizzę, więc dopisz do listy klientów mnie, jak już coś zacznie się dziać :)
rysio68 2015-01-17 23:53:19
Policz też, że musisz opłacać podatek celowy (ZUS), będziesz gnębiony przez wszystkie macki tzw 3rp, począwszy od sanepidu, na skarbówce skończywszy.
Koledzy podpowiadają dobrze, dobry wyrób w sensownej cenie...
W UK bym się o Ciebie nie bał, tu.... no cóż, powodzenia życzę.
Podaj namiary, postaram się wpaść.
Może zrobimy takie otwarcie lokalu? Zmówić się tu i na pizzę!!!
Franco 2015-01-20 08:50:20
Dziękuje wszystkim za dobre rady.
Na pewno z nich skorzystam:)
A dowóz do ilu km za darmo?? I max km dowozu??
lOvE 2015-01-20 12:48:06
Fajny pomysł sama jestem smakoszem pizzy , właściwie nie tylko ja... Po smakowaniu prawdziwych pizzy włoskich teraz mi tego brakuje. Jest pare dobrych pizzerii jednak w żadnej nie ma tradycyjnych sosów. Oczywiście musisz się liczyć z tym , że większość ludzi jest przyzwyczajona do pizzy z ketchupem jednak jeśli się skusisz na sosy własnej roboty to gwarantuje że w weekendy nawet ja przyjadę na pizze. Jesli chodzi o km fajną sprawą są dowozy darmowe do kilku km a reszta z dopłatą np 1zł za dodatkowy km lub większe zamówienie. Sama z takich form często skorzystam . Życzę powodzenia i dokładnego adresu jeżeli powstanie ta pizzeria ;)
Manuella 2015-01-20 15:13:56
Oj zjadłoby się włoską pizzę :-) mniam mniam
absolwentka 2015-01-28 17:02:35
Nie wydaje mi się, żeby był na to popyt. Wszak nie codziennie się jada pizze, a raczej okazjonalnie.
konto usunięte 2015-05-09 21:29:43
wydaje mi się, że pizza zawsze schodzi, musi być dobra i się czymś wyróżniać
mariab 2024-05-27 14:46:11
To ja z trochę innej beczki. Zanim zaczniesz dowiedz się dokładnie jak się robi pizze. Już nie raz widziałem jak upada lokal bo kucharz był święcie przekonany że się zna. Druga sprawa, piec opalany drewnem. Na początku to olbrzymi koszt, ale nie dość że nie płacisz za prąd to jeszcze pizze możesz robić dużo szybciej. Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę https://latorosle.pl/wyposazenie-profesjonalnej-kuchni-regaly-gastronomiczne/ Opisane jest tutaj, jak dobrać pozostałe wyposażenie w lokalu.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]