4350
Porady
Firma do wynajmu długoterminowego albo leasingu
konto usunięte 2025-02-13 09:17:38
Czy ktoś poleci firmę do leasingu albo wynajmu długoterminowego auta (jak na razie zastanawiam się bardziej nad wynajmem długoterminowym ale leasing również biorę pod uwagę). Firma z normalną obsługą oraz profesjonalnym podejściem do klienta.
Auto planuję wziąć maksymalnie do 2 tysięcy brutto.
Re: Firma do wynajmu długoterminowego albo leasingu
tatan 2025-02-13 13:10:34
Sixt Leasing – mają szeroką ofertę wynajmu oraz leasingu, z dobrymi opcjami dostosowanymi do różnych potrzeb i budżetów. Jak szukasz też przy okazji doradztwa finansowego to zajrzyj też tutaj https://euromanager.pl/
siedleck 2025-02-14 09:35:44
Master1. Obecnie jedna z większych firm, polecam skontatkować się, ewentualnie wejść na stronę, będziesz mógł zobaczyć sobie jakie mają auta. Nie ma tam ukrytych opłat. W przypadku najmu jest jedna miesięczna kwota tak więc mozesz rozplanować sobie wydatki.
konto usunięte 2025-02-17 09:50:01
No właśnie czytam sobie opinie w google od nich. Jest sporo pozytywnych ale i negatywne również się znajdą.
siedleck 2025-02-18 10:39:50
Nic dziwnego. Master1 to jedna z większych firm specjalizujących się w najmie długoterminowym, mają ogromny udział w tym rynku. I wiele firm oraz osób prywatnych od nich wynajmuje. Tak więc dziwne, jakby tych negatywnych opinii zupełnie nie mieli. Poza tym jak porównasz sobie opinie na temat Master1 w stosunku do innych firm specjalizujących się w najmie to mają najlepsze.
Poza tym negatywne opinie w sektorze finansowym są na porządku dziennym. Ludzie sami z siebie rzadko kiedy wystawiają opinie pozytywne. To w końcu nie knajpy, które ludzie chwalą za smaczne jedzenie ;)
Wiele firm leasingowych z tego powodu rezygnuje z wizytówek w google. Poza tym dobrze jest czytać sobie opinie na temat konkretnych placówek firmy, a ta ma je w każdym wiekszym mieście.
zwen 2025-02-19 12:40:39
Zerknij sobie do master1/masterlease. ( wyjaśnienia, wymiany, trasnporty, serwisy, kontakty możesz liczyć, ze bedą załatwione od ręki). Umowa skonstruowana prosto, bez żadnych ukrytych punktów czy opłat o których dowiadujesz się po czasie.
konto usunięte 2025-02-20 09:54:19
A na jak długo wynajmowaliście? Zastanawiam się nad wynajeciem początkowo na rok czy dwa. Co w sytuacji w której auto będzie mi pasowało? Czy da się taką umowę przedłużyć dodatkowo o rok?
zwen 2025-02-25 12:17:25
Przedłużyć raczej na pewno można, ale pytanie czy w momencie przedłużenia nie nastąpi rekalkulacja aktualnej wartości pojazdu. Nie byłem do tej pory w takiej sytuacji, najlepiej jesli dopytasz sie bezpośrednio w master1 (jeśli oczywiście będziesz chciał zdecydowac się na ich ofertę). Większość osób wynajmuje samochody na max 2-3 lata i po tym czasie bierze nowe. Powinni Ci powiedzieć czy w takim przypadku płacisz starą cenę za najem czy jest już nowa cena.
konto usunięte 2025-02-28 09:28:01
A tak z innej beczki to jakie auto proponujecie? Auto głównie po mieście ale zdarza mi się wybrać w jakieś długie podróże. A6, Mercedesa E 300 de czy jakieś BMW? To na czym mi zależy to szczególnie wygoda oraz komfortowe fotele z możliwością regulacji w odcinku lędźwiowym, sporo pracuję przed komputerem i jak siedzę w samochodzie to chcę czuć się dobrze. Druga rzecz to sensowne przyspieszenie tak aby nie stresować się na autostradach również za granica. No i oczywiście w automacie, z tempomatem adaptatywnym.
zwen 2025-02-28 11:24:35
Ogólnie w starej w211 z 2003r miałem pełna elektrykę foteli (+ pamięć) kierowcy i pasażera, moglem je regulować dosłownie jak chciałem, w tym ledzwia :) Aktualnie tego jednak nie mam i mi to jakoś za bardzo nie przeszkadza. Możesz również wybrać się na jakiś parking od Master1, bedą tam mieli wystawione auta i na miejscu się dopytaj. Będziesz mógł sobie wszystko na spokojnie obejrzeć, zobaczyć który Ci odpowiada, usiąść na fotelu i zobaczyć czy jest dla Ciebie wygodnie.
zwen 2025-02-28 11:24:35
Ogólnie w starej w211 z 2003r miałem pełna elektrykę foteli (+ pamięć) kierowcy i pasażera, moglem je regulować dosłownie jak chciałem, w tym ledzwia :) Aktualnie tego jednak nie mam i mi to jakoś za bardzo nie przeszkadza. Możesz również wybrać się na jakiś parking od Master1, bedą tam mieli wystawione auta i na miejscu się dopytaj. Będziesz mógł sobie wszystko na spokojnie obejrzeć, zobaczyć który Ci odpowiada, usiąść na fotelu i zobaczyć czy jest dla Ciebie wygodnie.
konto usunięte 2025-03-03 10:41:15
A jeszcze się zapytam. Finansowo to co bardziej się opłaca? Najem długoterminowy? Czy może leasing? No i jaka jest róznica pomiędzy leasingiem finansowym a operacyjnym?
zwen 2025-03-03 12:54:31
W przypadku leasingu masz do czynienia z dwoma róznymi produktami. Operacyjny to taki najpopularniejszy, jest księgowany jako usługa. Finansowy natomiast to przeniesienie praw własności. Wtedy koszty to odsetki + amortyzacja, bo stajesz się właścicielem danego PL.
W przypadku najmu nie musisz za to płacić żadnych dodatkowych opłat. Masz jedną miesięczną ratę. W tej racie ubezpieczenie, serwisy, opony itp. Po zakońćzeniu również zdajesz auto i nic Cię nie obchodzi. Możesz ewentualnie zdecydować się na jakieś inne. Albo przedłużyć sobie aktualny samochód. Nie można powiedzioec co jest lepsze, bo wszystko zależy od wybranej sytuacji. W jednym przypadku lepszy będzie leasing, w drugiim wynajem. Wejdź sobie na stronę Master1, masz tam kalkulatory dla wybranych aut i samodzielnie sobie przelicz.
tatan 2025-03-27 09:39:34
Wybór między leasingiem operacyjnym, finansowym a wynajmem długoterminowym zależy od Twoich indywidualnych potrzeb i sytuacji finansowej. Jeśli zależy Ci na pełnej przewidywalności kosztów, wynajem może być najlepszym wyborem. Natomiast jeśli chcesz mieć auto na własność, leasing finansowy może się bardziej opłacać. Sprawdzenie kalkulatorów na Master1 to dobry pomysł, bo pozwoli Ci porównać opcje pod kątem kosztów. Mając firmę, warto też zaopatrzyć się w odpowiednie artykuły biurowe https://biurowe-zakupy.pl/
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź