6°   dziś 4°   jutro
Piątek, 05 grudnia Saba, Kryspin, Gerard, Sabina, Edyta, Krystyna, Norbert
1585

Hyde Park

Jak długo można być na leczeniu biologicznym przy łuszczycy skóry głowy?

mariab 2025-08-20 14:16:52
Pytanie do osób na leczeniu biologicznym – jak długo już jesteście na lekach i jak zareagowała łuszczyca skóry głowy? Pytam, bo po 8 miesiącach mam poprawę, ale skóra głowy nadal nie wygląda idealnie i zastanawiam się, czy to kwestia czasu, czy może lek nie działa wystarczająco.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jak długo można być na leczeniu biologicznym przy łuszczycy skóry głowy?
zwen 2025-08-20 14:22:51
Będzie z pięć lat. Skóra nie jest idealna, ale mam spokój z dużymi ogniskami. Na głowie też lepiej, chociaż nie odstawiłem pielęgnacji – raz w tygodniu leci Psorisel, głównie płyn, bo nie zostawia tłustego filmu. To mi pomaga utrzymać ten stan dłużej.
siedleck 2025-08-21 12:18:41
Jakim cudem pięć lat, skoro dopiero od dwóch leczenie biologiczne jest bezterminowe? Cóż to za lek? Ja jestem od roku i mam wrażenie, że u mnie zadziałało dopiero po kilku miesiącach – ale też tylko na ciele, skóra głowy się długo trzymała. Póki co nie kombinuję, bo boję się nawrotów.
rrr10 2025-08-26 14:28:05
Najpierw byłem w programie klinicznym na adalimumab, a teraz na Cosentyx. Z głową nie było łatwo – poprawiło się dopiero, jak zacząłem stosować dodatkowo Psorisel. Emulsja i szampon regularnie, zwłaszcza przy zmianach pogody. https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]