1403
Hyde Park
Jak skutecznie wyleczyć łuszczycę skóry głowy?
mariab 2025-03-30 08:52:50
mam problem z łuska na głowie - mianowicie....smaruje chyba juz wszystkim czym sie da....łuska znika umyje włosy i na nastepny dzien znów to samo!!! włosy musze myc codziennie bo kazdego dnia musze nakladac te smarowidła...nic mi nie pomaga na dłuzej...chociaz na kilka dni..... jak mozecie mi pomóc???co radzicice???? uprzedzam ze nie chce wracac do sterydów bo uzywałam i ch juz za długo....i lekarz zalecil odstawic( juz jakies 6 miesiecy bez jestem) ......pomozecie??
Re: Jak skutecznie wyleczyć łuszczycę skóry głowy?
jagnate 2025-03-31 07:10:37
Ja polecam serdecznie emulsję psorisel ,ale można też oliwkę bambino, zagrzać i taką ciepła wsmarować w skórę głowy i tak pod folią do rana chodzić ,rano wyczesać grzebieniem i masz spokój na jakiś czas. Oczywiście potem umyj szamponem, też mam psorisel https://www.drogeriaolmed.pl/produkt/psorisel-zestaw-dermokosmetykow-do-pielegnacji-skory-glowy-u-osob-z-objawami-luszczycy-szampon-200ml-emulsja-na-noc-200ml-plyn-do-skory-glowy-150ml,138736.html Ogólnie polecam kupic sobie cały zestaw.
siedleck 2025-03-31 08:38:52
Też polecam emulsję Psorisel, smaruję zaledwie od 3 dni i juz widzę różnicę.
zwen 2025-03-31 11:08:07
Zawsze ,mnie to zaskakuje, że młode kobiety zupełnie inaczej się leczą niż takie, które z łuszczycą borykają się dziesiątki lat. Proponuję kompresy 30 minutowe na głowę codziennie wieczorem aż do uzyskania pozytywnego wyniku. Substancja musi pozostać na głowie 30 minut. Jakaś folia na głowę i ręcznik aby kompres trzymał ciepłotę ciała. Potem normalnie myjemy głowę dwukrotnie. Dzień pierwszy: kompres z prawdziwego oleju kokosowego ekologicznego nierafinowanego (pozna go Pani po tym, że będzie 3 razy droższy od wersji ze sklepu spożywczego i nie będzie wyglądem przypominał smalcu). Zakocha się Pani w zapachu. Dzień drugi: kompres z prawdziwego ekologicznego octu jabłkowego z wodą 1;2 (podobnie - cena w sklepie eko 3 wyższa od sklepu z osiedla). Dzień trzeci: to dzień dla zielonej herbaty, leku znanego od 5000 lat. Wędrujemy po mocną liściastą do herbaciarni i parzymy 2-3 łyżeczki na całą szklankę wody. Ona musi ostygnąć. Umyte raz włosy powoli nasączamy odwarem. Po 30 minutach myjemy je po raz drugi. Szampony do pielęgnacji głowy muszą być delikatne, najlepiej wspomniany tutaj Psorisel. Proponuję, i nie jest to żart, aby Pani wprowadziła te same trzy wymienione produkty do codziennej diety na stałe. Powodzenia.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź