6°   dziś 4°   jutro
Piątek, 05 grudnia Saba, Kryspin, Gerard, Sabina, Edyta, Krystyna, Norbert
1585

Hyde Park

Jakie domowe sposoby pomagają Wam przy łuszczycy skóry głowy?

mariab 2025-10-22 09:53:54
Zastanawiam się, czy oprócz preparatów aptecznych stosujecie coś domowego, co faktycznie pomaga przy łuszczycy skóry głowy? Chodzi mi o sposoby, które zmiękczają łuskę, łagodzą świąd i nie podrażniają.
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Jakie domowe sposoby pomagają Wam przy łuszczycy skóry głowy?
siedleck 2025-10-22 12:56:01
Dobrze działa na mnie mieszanka oleju kokosowego (zwykły spożywczy) i dziegciu brzozowego. Podgrzewam delikatnie do max 40°C, nakładam na skórę głowy na noc i zakładam czapkę, żeby nie spadła w czasie snu. Rano wszystko dokładnie zmywam szamponem Psorisel, który świetnie domywa dziegieć i przy okazji łagodzi podrażnienia. https://gemini.pl/psorisel-szampon-na-luszczyce-skory-glowy-200-ml-0098897
kkorcz 2025-10-22 13:34:25
Słyszałam o wodzie utlenionej w żelu, ale raczej nie polecam jej przy łuszczycy — może dodatkowo wysuszać i podrażniać. Zamiast tego stosuję płyn Psorisel – nakładam go wieczorem, zostawiam na noc i rano myję głowę delikatnym szamponem. Skóra po kilku takich aplikacjach jest miękka, a łuska odchodzi sama bez drapania.
zwen 2025-10-23 12:15:21
Ja robię prostą miksturę: rozpuszczam olej kokosowy, dodaję odrobinę sody oczyszczonej i nakładam na głowę pod czepek. Po kilku godzinach zmywam emulsją Psorisel — łuska schodzi praktycznie sama, a skóra głowy zostaje czysta i gładka. Taką kurację powtarzam raz w tygodniu i naprawdę widzę poprawę.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]