1490
Hyde Park
Jakie witaminy na łuszczycę skóry głowy?
jagnate 2025-06-27 12:15:20
Czy ktoś z Was miał pozytywne efekty po suplementacji witamin przy łuszczycy skóry głowy? Zastanawiam się, co warto dołączyć do diety, żeby wspomóc leczenie – głównie zależy mi na czymś, co poprawi stan skóry i złagodzi swędzenie.
Re: Jakie witaminy na łuszczycę skóry głowy?
siedleck 2025-06-30 10:05:59
Zdecydowanie warto sprawdzić poziom witaminy D3. Ja miałam dosłownie całą głowę w zmianach, a po 3 miesiącach suplementacji 50 tys. jednostek dziennie z K2, plus cynk i bor – zeszło wszystko. Do tego dodałam codzienną pielęgnację zestawem Psorisel – emulsja, płyn i szampon działają łagodnie, a efekty widać szybko, jeśli jest systematyczność.
Zamawiam tutaj:
https://e-melissa.pl/verdelove-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-plus-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plus-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml
mariab 2025-07-01 08:15:37
Mi bardzo pomogła odżywka z tego samego zestawu co szampon Psorisel. Skóra głowy była mocno podrażniona, a po kilku tygodniach przestała swędzieć i łuszczyć się. Rzeczywiście – skóra przyzwyczaja się do szamponów, dlatego warto je rotować, ale ten zestaw mogę polecić z czystym sumieniem. Efekty były widoczne dość szybko, choć wiadomo, że trzeba cierpliwości.
zwen 2025-07-01 10:06:05
Jak to możliwe, żeby brać tyle witaminy D3? Ja brałem 8 tys. jednostek dziennie i już miałem spory nadmiar w badaniach. Na pewno warto suplementować, ale z głową – najlepiej po oznaczeniu poziomu 25(OH)D i pod kontrolą lekarza. Nie każdemu potrzebne są takie ilości.
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź