2°   dziś 1°   jutro
Piątek, 27 grudnia Teofilia, Godzisław, Antoni, Żaneta, Fabiola, Jan
1338

Hyde Park

Ocenianie komentarzy

namoR 2015-02-05 16:31:57
Jeszcze raz dziekuje za to, ze uchyliliscie troszeczke twarzy i prawdziwego oblicza wielu aktywnych i czesto udzielajacych sie osob na tym portalu.

Szczerosc, autentycznosc i prawda, wczesniej czy pozniej ale zawsze wygrywa!!!
Odpowiedz Wyślij PW Zgłoś naruszenie
Re: Ocenianie komentarzy
aramis 2015-02-05 16:42:31
Panie @namoR - napisz mi krótko jak teraz ocenia się komentarze i podgląda oceniających bo coś nie jestem na bierząco
namoR 2015-02-05 16:54:54
Ocen wedlug wlasnego uznania, czyli uczciwie i obiektywnie nie "NICKA" tylko TRESC ktoregokolwiek komentarza, naciskajac na czerwony lub zielony "kciuk", nastepnie nacisnij "zobacz oceny". ;)
namoR 2015-02-05 16:58:47
Do Admina

Dlaczego wprowadziliscie "dzienny limit zapytań" ?

Wlasnie ten limit osiagnalem...:O
namoR 2015-02-05 17:13:02
Halo...czy to ja tylko osiagnalem ten limit aby zobaczyc oceny z wielu wczesniejszych publikacji ??

Jest to dla mnie bardzo ciekawa "lektura" na dzien dzisiejszy. ;)

Dlaczego nie moge dalej jej czytac? Co sie stalo?

Panie Dunior, serdecznie prosze o pomoc :)
aramis 2015-02-05 17:33:05
Nie raz już oceniałem klikając + lub - .
teraz jestem zalogowany jak zawsze a klikanie "kciuków"nic nie daje.
Może redakcja mi pomoże ?
hide 2015-02-05 17:43:39
Przydałaby się jeszcze możliwość odpowiadania bezpośrednio pod danym komentarzem, tak jak jest to na innych stronach, byłby mniejszy burdel w komentarzach niż teraz.
jeden1 2015-02-05 17:55:49
Ja na samym początku strzeliłem gafę bo chcąc podglądnąć oceniających sam źle oceniłem komentarze-najpierw kinii a później bodajże henrykowi,miało być odwrotnie:P.Doskonały pomysł .Jak już ktoś pisał-mogło by widnieć jeszcze kilka pierwszych cyferek z IP.Daję głowę że połowa nicków by się ulotniła.I to "większa">:-D
djdeejay 2015-02-05 17:56:24
I już wiemy kto jest tym "zakompleksionym trollem", który każdemu, bez względu na to co napisze stawia minusy - HDD i 2 konta Flash. Dać im nagrodę Złotego Trolla, może trochę odmieni ich smutne życie, ewentualnie poszukać im pracy, żeby mieli co robić :)
bearchen 2015-02-05 18:33:18
"Ja na samym początku strzeliłem gafę bo chcąc podglądnąć oceniających sam źle oceniłem komentarze"

Nie ty jeden, bo i ja rowniez sie na to zlapalam :D.

Co mnie bardziej zdziwilo. Nawet ten ktory twierdzi ze sie nie udziela ani nie wypowiada minusowal na potege a mianowiscie nasz szanowny nick "zon"
Ciekawe czy w godzinach pracy czy po pracy?? :

8o8o8o
namoR 2015-02-05 19:01:43
Mnie to juz nic nie zdziwi po tej dzisiejszej krotkiej lekturze, wyczerpalem juz wszystkie limity logowania sie z roznych IP (mam na mysli innych urzadzen za pomoca ktorych moglem dalej czytac ta dzisiejsza lekture) nadal nie wiem po co te dzienne ograniczenia sa...no coz musze czekac do polnocy na dalsza czesc interesujacej ksiazki :)...a moze doczekam sie jakiejs odpowiedzi od admina po co te limity sa.?

Wiecie co mnie dzisiaj jeszcze cholernie przerazilo, ze co poniektorzy bardziej "aktywniejsi" najpierw oceniaja przykladowy komentarz pozytywnie na plus lub lapka w gore, a pozniej obrzucaja Autora tegoz komentarza blotem i gnojowka za ten wlasnie komentarz....co za hipokryzja!!!

Kiedys wiecej na ten temat napisze bo to mi sie w glowie nie miesci!!!

Ej ludzie ludzie, nie moge uwierzyc ze takie osoby mieszkaja w Limanowej i okolicach..:( Przykre to jest.
Dunior 2015-02-05 19:13:30
Kojarzenie nicków, komentarzy i głosów jest mocno obciążające dla bazy danych. Ze względu duuuuze zainteresowanie tematem i duże obciążenie bazy danych ilość zapytań jest limitowana
namoR 2015-02-05 19:27:41
Dziekuje za odpowiedz.

Jak sie wszystko co "niepotrzebne" "wyczysci", "wyklaruje", "poznika", "pokasuje" itd ...mysle ze nie bedzie tak duuuuzego zainteresowania i baza danych sie odciazy...;)

Pozdrawiam.
jeden1 2015-02-05 21:13:05
Jak to jest możliwe żeby móc dwa razy ocenić ten sam komentarz?!Znalazłem taki motyw i za cholerę nie mogę tego zrozumieć:(
kinia434 2015-02-05 21:33:38
Najbardziej mnie to dziwi ze cześć ników wcale nie kojarzę a minusami walą jak na zawołanie, ,, dziwne to bardzo :D dlaczego jest taka zmiana pod dzisiejszymi komentarzami i ich ocenianiem a co najlepsze komentarze moje nadal widnieją a nie wspomnę o bearchen czy Twoje namoR....
bearchen 2015-02-05 21:54:43
nie jest to mozliwe, wiec nie mogles tego widziec :):D
zabawny 2015-02-05 22:13:49
Co zrobi teraz wspomniany kilka dni temu "ODZIEWIĘCIO" nick-owiec. :D
namoR 2015-02-05 22:18:46
@jeden1
Gdy ocenia np. "lesniak" i "Iesniak", to sa dwa rozne nicki tak samo jak np. "Irena" i "lrena"

Duza literka "I" jak Irena i mala literka "l" jak np lato...Widzisz roznice?

Nie przejmuj sie, te "motywy" sa czasami ciezkie do zrozumienia :)
namoR 2015-02-05 22:19:56
@bearchen
Ja tez tego nie widzialem, wiec moze masz racje, to jest niemozliwe...:D:P
jeden1 2015-02-05 22:25:05
Bearchen i Roman-konkretnie mam na myśli nick Zalesiak.Ale faktycznie po waszych instrukcjach przyjrzałem się bystrzej i dostrzegłem "niuans"...ale komu na tym zależy?Trzeba być idiotą by w ten sposób robić z ludzi idiotów(w tym mnie).Dzięki za odpowiedź:P
namoR 2015-02-05 22:27:55

@kinia434
Tak jak pisalem wyzej, mnie juz nic nie zdziwi....;)

Natomiast zastanawiam sie teraz, co ja takiego zrobilem jednemu z przedsiebiorcow limanowskich, ktory moje komentarze minusowal, chociaz bardzo rzadko sie udzielal w komentarzach...a moze On tylko minusowal moj nick bo cos tam a nie tresc moich komentarzy?

Hmmm...musze pozbierac mysli po przeczytaniu calej tej lektury...a bohaterow i aktorow grajacych glowne role w tym serialu jest tylko kilku, wiec wszystko bedzie bardzo latwe do zrozumienia, nawet dla mnie "niekumatego"...:D ;)

namoR 2015-02-05 22:32:16

@kinia434
Tak jak pisalem wyzej, mnie juz nic nie zdziwi....;)

Natomiast zastanawiam sie teraz, co ja takiego zrobilem jednemu z przedsiebiorcow limanowskich, ktory moje komentarze minusowal, chociaz bardzo rzadko sie udzielal w komentarzach...a moze On tylko minusowal moj nick bo cos tam a nie tresc moich komentarzy?

Hmmm...musze pozbierac mysli po przeczytaniu calej tej lektury...a bohaterow i aktorow grajacych glowne role w tym serialu jest tylko kilku, wiec wszystko bedzie bardzo latwe do zrozumienia, nawet dla mnie "niekumatego"...:D ;)

namoR 2015-02-05 22:41:14
@kinia434
Pisze jeszcze raz do Ciebie, poniewaz cos sie stalo ze moj wczesniejszy komentarz "zniknal"....hmmm...

Tak jak pisalem na pierwszej stronie, mnie juz nic nie zdziwi....;)

kinia434 2015-02-05 22:43:30
Ale jaja kryształowy Doradca taki miał ubaw z mojej i bearchen osoby ze same sobie plusujemy komentarze,,,poszperałam troszkę i jakże mnie zdziwiły komentarze Doradcy gdzie jeden po drugim sobie plusiki wstawia ;) biedny czyżby cierpiał na zaniki pamięci ? Ładnie to tak obsrywać innych publicznie jak samemu jest się obesranym?
Doradco myślisz Że jak masz takie wielkie poparcie w miastowych "pipeczkach" to możesz razem z nimi na czele nas poniewierać ???
Taki dobry i prawy człowiek ponoć z Ciebie....ojojoj nie ładnie Doradco!
namoR 2015-02-05 22:54:08
Ja tez samemu sobie plusiki czesto wstawialem...:D:P
kinia434 2015-02-06 08:51:56
@namoR...tylko z ta różnicą , że sam to napiszesz i jeszcze się z tego śmiejesz a nie wytykasz tego innym robiąc to samo jak nie którzy...no cóż nie tylko na Ciebie ;) za co mnie te baby tak nie lubią ? hehehe
djdeejay 2015-02-06 09:28:19
Ja rzucałęm sobie plusy wczoraj, by zobaczyć kto plusował a kto minusował mnie :) miałem się minusować, ale to by było dziwne trochę :)
AwM 2015-02-06 10:47:54
Wislak, ts8 ,8st (lub podobnie). W artykułach, pod którymi się udzielałem wszyscy są zaminusowani przez te trolle.
bearchen 2015-02-06 13:20:24
Wczraj wykorzystalam dzienny limit. Zalogowalam sie dzisiaj chcac ocenic komentarz, ale juz podgladac kto jak cenial nie moge, bo rzekomo znow wykorzyslalam ten limit, a nie sprawdzalam ani jednego komentarza.
Wiec o co w tym biega?
Czy to byl jednoraowy preent dla czytelnikow?

@doradca
Nie tylko my stawiamy plusiki przy swoich komentarzach. Robi to prawie kazdy w tym rowniez Ty.
kinia434 2015-02-06 16:01:54
Mam tak samo bearchen od wczoraj....wykorzystany limit dzienny ..czyżby Pan TOP zbyt pochopnie i zanim pomyślał o skutkach poglądu oceniania udostępnił ta opcje??? Czy dzień trwa tak długo ? A może to LIMIT DOBOWY CZYLI 24 godziny?
djdeejay 2015-02-06 16:04:06
Myślę, że tak, limit dobowy na serwerze to równe 24 godziny od czasu wyczerpania limitu w danym dniu, czyli skończyłyście o 19.42, to dziś o tej godzinie możecie szarżować dalej :) Tylko nie minusujcie mnie zbyt mocno ;) (żarcik) :)
bearchen 2015-02-06 17:02:45
Macie racje :)
:D
namoR 2015-02-06 17:15:36
W takim razie wszyscy cierpliwie czekamy, nie obciazajac bazy danych...:P

@djdeejay
Nie wiem czy jestes DJ-em czy nie, ale jezeli bedziesz puszczal zle "klimaty" muzyczne w komentarzach to Cie ostro "zminusuje" kciukiem w dol...:D
namoR 2015-02-06 17:42:07
Jeszcze Was zapytam, czy to tylko ja takie mam wrazenie, ze jakos tak super fajniej na portalu dzisiaj jest?

Tak spokojnie, milo, i przyjemnie. Czytelnicy pisza komentarze, nikt im nie przeszkadza, nikt nie "wali" plusow czy minusow na oslep, nie ma tych "agresywnych", manipulujacych i prowokujacych Uzytkownikow czy "trolli"...

Czy dlatego taka super atmosfera na portalu dzisiaj jest, poniewaz nie ma "politycznych newsow"?

Naprawde ciesze sie i chcialbym, aby tak zawsze bylo pod wszystkimi publikacjami tzn. niech kazdy Uzytkownik korzysta ile sie da z wolnosci slowa, wyrazajac swoje obiektywne opinie, polemizujmy i krytykujmy kogo sie da, ale uzywajac argumentow, a nie blota i gnojowki.

Czy moja radosc z tego powodu jest tylko chwilowa?
bearchen 2015-02-06 20:31:08
Ale tutaj dzisiaj nudno :) :).
:D:D:D
namoR 2015-02-06 21:24:28
@bearchen
Ja Ci zaraz dam nudno...:-):-):-) Nie wkurzaj mnie...:D:D:D

Jest super bez tych "urzedniczych kombinatorow", "expertow" od manipulacji opinia publiczna, prowokatorow ...ehhh nie bede dalej wymienial bo kazdy wie co sie tutaj czasami wyprawialo...

Dzisiaj od rana jest super. Czlowiek moze spokojnie napisac komentarz, moze sie dowiedziec prawdziwej opinii na dany temat od innych Czytelnikow, mozna pozartowac, no po prostu fajnie i tak powinno byc zawsze :)

Redakcja niech pisze co tylko chce, niech patrzy na rece wszystkim samorzadowcom z bliska, byle tylko Redaktorzy nie przekonywali nas na sile do swoich prywatnych opinii, poniewaz wtedy takie zrodlo informacji traci wiarygodnosc i tak wazny w dzisiejszych czasach, ale trudny do znalezienia obiektywizm.

Niech pod kazda publikacja wypowiadaja sie Czytelnicy, Mieszkancy i ogolnie ktokolwiek jest zainteresowany, a nie jakas ciagle ta sama grupka kilku osob, jakas lokalna "mafia" walczaca o stolki czy czyjas lub swoja pozycje w lokalnym srodowisku lub lokalnym spoleczenstwie.

Czy ja za duzo wymagam? Czy to moje marzenie sie kiedys spelni? ;)
bearchen 2015-02-06 21:40:45
Ale sie rozmarzyles Romku, a Twoja lista zyczen taka dluga.... :D: ;)

Napawaj sie ta cisza. Byle tylko nie okazala sie ta cisza........ przed burza ;) ;) ;).

:-):-):-):-):-)
ABS0LLUT 2015-02-06 22:03:32
Podobna cisza nastała jakiś czas temu, gdy została zablokowana możliwość dodawania komentarzy za pomocą tor-a.
Ciekawe zjawisko ;)
kinia434 2015-02-06 22:16:32
Jestem pod wrażeniem tej przemiany a może ludzie maja awarie internetu?:D @[email protected] wywołujcie wilka z lasu bo nas pożre:P i dopiero będzie nuda...haha
@ABSOLLUT...a tak nie wiele trzeba było ;)Twoje szefostwo też zamilkło... >:-D
namoR 2015-02-06 22:51:46
@bearchen
Ktora dluga lista?:P Jaka burza?:P

Przegladalem prognoze i zdjecia satelitarne Europy, zadna powazna burza sniegowa nie nadciaga nad poludniowa Polske :D

@ABS0LLUT
Masz racje. Ciekawe zjawisko. :O

Blokujcie dalej kogokolwiek, kto uzywa The Onion Router, podglad oceniajacych nickow tez jest super pomyslem, moze kiedys w przyszlosci doczekamy sie kilku pierwszych lub ostatnich liczb IP kazdego Uzytkownika lub nicka....i bedzie jeszcze lepiej, moze w koncu nastapi normalnosc i przemiana mentalnosci co poniektorych ;)

@kinia434
Jakiego wilka?:P Z ktorego lasu? :-) Kto nas pozre? :P Jakie szefostwo? :P:D

Milej nocy wszystkim zycze:)
ABS0LLUT 2015-02-06 22:56:23
@kinia434: Szefostwo mam tylko u mnie w pracy, więc nie myl portalu z rzeczywistością, bo na tym pierwszym świat się nie kończy.
djdeejay 2015-02-06 23:46:45
@namoR, jestem bardziej producentem muzycznym w stanie spoczynku - już nic nie tworzę, bo gusta muzyczne zeszły tak nisko, że ludzie słuchają sieczki w stylu Pitbulla i innych pospolitych "jednohitowców", a np muzyka Trance, i inne klasyczne klubowe klimaty spadły na sam dół - nikt nie słucha :) Więc wolę nie puszczać tutaj ani pospolitych klimatów, ani moich, bo minusy by leciaaałyyy i akurat wtedy bym się nie dziwił ;)
djdeejay 2015-02-06 23:50:06
Mój wpis do @namoR nie działa, a tyle się opisałem :D

napiszę w skrócie jeszcze raz:
@namoR, jestem producentem muzycznym w stanie spoczynku - już nic nie tworzę ani nie przerabiam, bo ludziom zmieniły się gusta i muzyka Trance i inne klubowe klasyki są ignorowane :) Więc nie będe w komentarzach puszczał moich klimatów, bo by leciały minusy i były by zasłużone ;) Tym bardziej, że Tiesto to ja nigdy nie byłem :D
jeden1 2015-02-07 14:57:58
Natomiast wczoraj zalogowałem się tylko raz,chyba z rana.Wieczorem było to już niemożliwe.Pewnie ktoś mnie ukarał za to że dałem plusa kinii:D
kinia434 2015-02-08 13:52:03
Och jeden1 , jakiś Ty nie rozważany nie rób tak więcej bo se wrogów narobisz...hehe :):D
urzednik 2015-02-09 11:44:51
Panie @namoR czysci pan tu pieknie wszyskto ,uczy porzadku .Panowie redaktorzy jeszcze sie ucza moze na 10- lecie portalu bedzie juz lepiej .Jezeli odlacza polityke od lokanych powiazan wtedy portal stanie sie lepszy i inspirujacy do lepszych dzialan dla czytelnika . jezeli nie wciaz lokalni przedsiebiorcy wciaz beda Ciebie minusowac he he . Patrzysz z oddali i dobrze widzisz ba nawet wiecej dobrze reagujesz na to co dostrzegasz .
namoR 2015-02-09 17:08:08
@djdeejay
Kiedys moze zalozymy jakis watek na forum i podyskutujemy nie tylko o gustach muzycznych, ale rowniez o przejrzystosci, balansie, poziomu glosnosci, dynamice, panoramie, roznych rozdzielczosciach, formatach MIDI, modulowanych czestotliwosciach dzwiekowych, o plugins czy wtyczkach VST, wielu effectach, o nasyceniach i ozywieniach dzwieku, poglosach, o EQ, mixach, kompresjach, masteringach. Mozemy podyskutowac rowniez o Samplitude Sequoia, Saw Studio, Steinberg Cubase, Cakewalk Sonar, Pro Tools, Adobe Audition itd., itp. Jest tego wiele... Tak sie akurat sklada, ze ja tez mam duzo do czynienia z roznymi profesjonalnymi studiami nagran.

Nie pisz mi tu o jakichs "stanach spoczynku" :P...bierz sie do roboty i dzialaj w wolnych chwilach, pomimo tego, ze ludziom zmienily sie gusta... ;)

Pozdrawiam
namoR 2015-02-09 17:25:04
@urzednik
Prosze mi nie "panowac" :)
Mnie nie chodzi o "czyszczenie" czy doprowadzanie kogos do "porzadku". Kazdy ma wlasna i wolna wole. Kazdy z nas ma rowniez sumienie. Reaguje tak jak kazdy z Was Czytelnikow. Niektore komentarze czy publikacje inspiruja mnie wlasnie do tego, aby wyrazic moja wlasna opinie na dany temat.

Dlatego ze mieszkam w kraju mozna powiedziec, gdzie demokracja jest juz dojrzala, w kraju gdzie ta demokracja wlasnie i wolnosc, nie tylko slowa naciagane byly juz we wszystkie mozliwe strony czy kierunki swiata w przeszlosci, w te zle i te dobre, dlatego, mozna powiedziec ze ta demokracja i wolnosc sa juz "przetestowane", wlasnie dlatego czasami sobie tak porownuje i pisze moje przemyslenia tutaj...

...a to, ze Redakcja limanowa.in i kilka osob mnie "nie lubi" z tego powodu ze Ich czasami krytykuje....no coz, takie jest zycie...;) Namawiany przez innych, juz mialem kilka razy ochote aby sie usunac w "cien", tak jak to zrobilo juz wielu Uzytkownikow tego portalu, nie "przeszkadzac", bo to nie ma sensu, ale jeszcze zaczekam na wiecej "minusow" czy kciukow w dol i wtedy moze kiedys dam Im "swiety spokoj"...;)

Pozdrawiam
konto usunięte 2015-02-09 20:01:10
@namoR (rzeczniku SP L-wa) kaznodziejo wstydu sobie oszczędz .
Ile razy już miałeś zakończyć swoje wypociny na limanowa.in nie jesteś wstanie policzyć.
A po drugie zanudziłbyś się.
namoR 2015-02-09 20:58:19
@lg1
Na brak zajec czy nudy nie narzekam, ale za to "strasznie" sie wstydze i tego wstydu w zadnym wypadku sobie nie bede oszczedzal...a co mi tam.....:P.....czekam na wiecej minusow od Ciebie...:P:D

A po drugie, to w trosce tylko i wylacznie o Ciebie pisze te moje wypociny, bo gdyby ich nie bylo, to bys nie mial mozliwosci ich przeczytania, odpowiadania na tym forum i ktoz to wie, pewnie bys sie zanudzil..:-):-)

Pozdrawiam;)
sweetfocia 2015-02-09 21:53:59
@namoR piszesz te swoje komentarze w takim, moralizatorskim tonie.
Tym przypominasz islamistę, próbującego innych nawrócić na swoją wiarę.
A może tym osobom, tak jest dobrze? :P
namoR 2015-02-10 03:13:47
@sweetfocia
Mozemy podyskutowac na tematy roznych religii swiata, kto kogo przypomina, na tematy zwiazane z UFO, ezoteryki lub np. przyciagania ziemskiego... ale zanim zaczniemy to robic, chcialbym, abys mi Ty najpierw wytlumaczyl, w jaki sposob i w jakim celu "napisales juz" 129 komentarzy do artykulow w ciagu trzech dni. Dolaczyles do portalu 2015-02-06...a Twoje pierwsze komentarze siegaja poczatku 2014 roku....

Moze ktos z Redakcji pomoze mi zrozumiec takie "tryki" innych Uzytkownikow, moze Admin cos wie na ten temat? ;)
sweetfocia 2015-02-10 05:58:13
Konto założyłem, po zamieszczeniu pamiętnej fotki, przez policjanta z porszaka.
Później aby Cie wspierać w trudnych chwilach obrażania się na portal, wyrejestrowałem się. Teraz aby Cię wesprzeć w temacie, na powrót się zarejestrowałem. :P
namoR 2015-02-10 15:11:31
W takim razie, jezeli Ci to sprawia przyjemnosc, baw sie dalej w zarejestrowywanie i wyrejestrowywanie sie z jakichkolwiek kont. Jak Ci sie ta zabawa juz znudzi, to napisz cos zwiazane z tematem tego forum i bedzie super. Dzieki ;)
ABS0LLUT 2015-02-10 17:13:28

@namoR: To jest jeden z kolejnych nicków użytkownika niedawno ponoć zablokowanego.
Ciekawe, ile ich jeszcze wypłynie?

Ja zrobiłbym na początek skuteczną blokadę po całym zakresie adresów providera 10:00, chociaż oczywiście nie jest t rozwiązanie idealne, niemniej jednak na chwilę obecną najmniej "inwazyjne" ;)

sweetfocia 2015-02-10 17:41:27
Przecież są programy zapewniające zmianę IP.
Nie chce sobie takim czymś zaśmiecać komputera.
Wystarcza, że wasza strona instaluje wtyczki flash, przynajmniej taka informacja pojawia się na ekranie.
Dlatego używam najgorszego dziada komputera i korzystam z ogólnodostępnego łącza. :P
ABS0LLUT 2015-02-10 17:52:07
No widzisz, musiałbyś się jednak pofatygować i zaśmiecić sobie komputer, a to już coś :P
bearchen 2015-02-10 18:19:16
Namor
Podobna sytuacje mialam ja ze swoim kontem. Otoz pewnego dnia postanowilam, ze go usune i tak tez zrobilam. Na poczte @ otrzymalam link, w ktory musialam nacisnac, zeby konto ostatecznie usunac. Tego nie zrobilam, bo wyladowal w spamie i go zwyczajnie przegapilam. Konto bylo zablokowane ale nadal aktywne. Po pewnym czasie zalogowalam sie i odziwo moglam dalej z niego korzystac. Dlatego tez klikajac w moj profil widzisz pierwsza moja date zalogowania na portal 2012 styczen, ale pierwszy komentarz, ktory napisalam jest z 2010 lipiec.
namoR 2015-02-10 19:35:08
Zaraz ,zaraz po kolei....:P

Jezeli Uzytkownicy np. bearchen, ABS0LLUT czy namoR poczuja taka potrzebe i zdecyduja sie wyrejestrowac z portalu limanowa.in, potwierdza to przez link otrzymany w email to wtedy te nieaktywne "nicki" beda dostepne dla innych. Tak czy nie?

Jezeli Uzytkownik sweetfocia w pewnym momencie poczuje takie pragnienie i silna potrzebe wyzszego rzedu w piramidzie potrzeb, aby zarejestrowac sie i zalozyc trzy konta, bedzie mial taka mozliwosc z uzyciem "nickow" bearchen, ABS0LLUT i namoR? Tak czy nie?

Jezeli tak, to czy po kliknieciu na profil tych zarejestrowanych Uzytkownikow ponownie, pojawia sie wszystkie komentarze tych "nickow", ktorych legalnym "wlascicielem" bedzie wtedy sweetfocia? Tak czy nie?

Mam nadzieje ze nie i ze poszczegolne "nicki" i ich komentarze powiazane sa ze soba w bazie danych przedewszystkim z adresem email i haslem podanym przy rejestracji a nie tylko z literkami w "nicku". ;)
bearchen 2015-02-10 19:55:01
@namoR
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale wedlug mnie jezeli ja usune konto w tym momencie, ale nie potwierdze linku na @, ze chce to zrobic, to mysle, ze jezeli Ty zechcesz zalozyc sobie konto @bearchen to Ci sie nie uda.

Tak to raczej nie dziala, a bynajmniej nie powinno.
Ale moge sie mylic. Mysle, ze @Absollut moze Ci wiecej powiedziec na ten temat.
bearchen 2015-02-10 19:58:17
"Jezeli tak, to czy po kliknieciu na profil tych zarejestrowanych Uzytkownikow ponownie, pojawia sie wszystkie komentarze tych "nickow", ktorych legalnym "wlascicielem" bedzie wtedy sweetfocia? Tak czy nie?"

Nie sadze aby tak bylo. Bedzie wtedy to zupelnie inne, nowe konto.
Sama w sumie ciekawa jak to dziala w rzeczywistoci :)
bearchen 2015-02-10 20:05:27
"Jezeli tak, to czy po kliknieciu na profil tych zarejestrowanych Uzytkownikow ponownie, pojawia sie wszystkie komentarze tych "nickow", ktorych legalnym "wlascicielem" bedzie wtedy sweetfocia? Tak czy nie?"

Nie sadze aby tak bylo. Jezeli ja definitywnie usune konto to Ty mozesz sobie zalozyc bearchen o ile sie nie myle. Ale zadne moje komentarze nie przejda na wtedy juz Twoje konto.
Wlasciwie tak powinno byc. A jak jest w rzeczywistosci? No idea :D.
amstrong 2015-02-10 20:16:06
Jeśli będziesz posiadał email i login danej osoby to wtedy tak :)
namoR 2015-02-10 20:39:58
@bearchen
Tutaj chyba masz racje. Jezeli konto usuniesz, ale nie potwiedzisz tego przez przyslanego Ci linka, to Twoj nick jest niedostepny dla innych. A jak sprawa wyglada na tym portalu gdy potwierdzisz? :P

Zaczekam na odpowiedz od kogos, poniewaz nie chce, aby ktos wpadl na pomysl bycia zlosliwym i zaczal testowac takie "tryki" np. na nicku zlosciwiec, aby dowiedziec sie czy On potwierdzil wyrejestrowanie sie czy nie...:D:D:D:P
namoR 2015-02-10 20:42:04
@bearchen
Tutaj chyba masz racje....jezeli konto usuniesz, ale nie potwiedzisz tego przez przyslanego Ci linka, to Twoj nick jest prawdopodobnie niedostepny dla innych. A jak sprawa wyglada na tym portalu gdy potwierdzisz? :P

Zaczekam na odpowiedz od kogos, poniewaz nie chce, aby ktos wpadl na pomysl bycia zlosliwym i zaczal testowac takie "tryki" np. na nicku zlosciwiec, aby dowiedziec sie czy On potwierdzil wyrejestrowanie sie czy nie...:D:D:D:P
bearchen 2015-02-10 20:49:48
@namoR
Na ten temat tez sie wypowiedzialam, ale moje komentarze (2) sie nie pojawily :D

Poczekamy na odp profesjonalistow :P bo nie ukrywam sama jestem ciekawa jak to jest :) :)
namoR 2015-02-10 20:58:52
To jest taki maly "glitch", gdy chcesz odpowiedziec komus na wczesniejszej stronie, a miejsce na tej stronie zostalo juz wykorzystane w calosci, pojawia sie kolejna strona, ale odpowiedzi i komentarze napisane na tej wczesniejszejszej stronie nie przesuwaja sie automatycznie na ta kolejna strone, robiac miejsce na czyjajs odpowiedz na tej wlasnie wczesniejszej stronie. Mysle, ze ktos z firmy Intellect, wczesniej czy pozniej to zauwazy..;)
djdeejay 2015-02-10 21:05:23
No widzę, że temat tworzenia muzyki nie jest CI obcy :) Ja obsiadam FL Studio z wtyczkami typu Nexus, które wykończyły moją kieszeń, ale warto było :) Biorę się do roboty, masz rację - trzeba zacząć działać mimo gustów i minusów :)

Pozdrawiam
ABS0LLUT 2015-02-10 21:27:48

@namoR: Wyprzedziłeś mnie z tym "glichtem", to samo miałem napisać. Kiedyś w taki sam sposób "zniknął" Twój post w tym temacie, a w panelu administracyjnym był widoczny, stąd kasowanie dubli. Widzę, że podobnie jest z postami Bearchen, ale to akurat chyba tylko przypadek.

Co do możliwości "podpięcia się" pod usunięte konto - teoretycznie powinno być to dostępne tylko za pomocą starego hasła. No chyba, że ktoś ma "drzwi kuchenne".

namoR 2015-02-10 22:09:40
@ABS0LLUT
A kto ma takie haslo typu "drzwi kuchenne" ?:P

Kiedys dawno temu, pewien expert od spraw bezpieczenstwa cybernetycznego opowiadal innemu expertowi z branzy bezpieczenstwa w sektorze IT, ten natomiast opowiedzial to jednemu z moich znajomych, ktory natomiast nie mogl uwierzyc, jak wiele stron typu np. ktostam.costam/admin ma bardzo latwe do "zlamania" hasla...i co tu sie dziwic , ze Pan Edward Snowden obnazyl i przewrocil dotychczasowe przekonania o prywatnosci i bezpieczenstwie na necie... ;)
ABS0LLUT 2015-02-10 22:44:34

@namoR: "Drzwi kuchenne" raczej nie wymagają podawania haseł.

djdeejay 2015-02-10 23:05:42
Mnie też glitch dopadł, więc odpowiem szybko i już więcej nie spamuję nie na temat :D

@namoR, No widzę, że temat tworzenia muzyki nie jest CI obcy :) Ja obsiadam FL Studio z wtyczkami typu Nexus, które wykończyły moją kieszeń, ale warto było :) Biorę się do roboty, masz rację - trzeba zacząć działać mimo gustów i minusów :)

Pozdrawiam
namoR 2015-02-10 23:10:36

Prosze Panstwa!

Serdecznie dziekuje Redakcji za dobry pomysl, czyli podglad "nickow" oceniajacych komentarze, ktory to od dzisiaj jest dostepny rowniez dla nas czytelnikow.

Mysle ze jest to swietny pomysl, wiele osob miejmy nadzieje zda sobie sprawe, iz manipulacja ocenami komentarzy nie dziala i klamstwo zawsze wychodzi na jaw.

Caly czas przegladam komentarze roznych Uzytkownikow z wielu wczesniejszych publikacji .

To co widze to mnie przeraza!

Jest lub miejmy nadzieje ze byla wielka ilosc oceniajacych "nickow" ktora nigdy nie napisala nawet jednego komentarza. Wiele podobnych lub takich samych "nickow" ze zmieniona literka, powstalych na potrzebe chwili, aby siebie samego oceniac na plus.. Ci nadgorliwi "oceniajacy" powtarzaja sie pod tymi samymi "nickami"...itd.

Widzialem ze cos jest nie tak, ale zeby az takie "chwyty" stosowac? Tragedia!

Normalnie nie moge uwierzyc, jak to wszystko "dzialalo" do tej pory....a zreszta nie bede sie rozpisywal bo mnie znowu "zdolujecie" tymi kciukami...:))

Miejmy nadzieje ze wszystko sie zmieni na lepsze od dnia dzisiejszego.

Wasze opinie w tym temacie sa mile widziane.

Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡° )

urzednik 2015-02-11 12:13:23
@namoR i tutaj widac jak mozna wszystkim sterowac , Ty z racji tego co robisz wiesz o tym najlepiej .
kinia434 2015-02-11 12:36:49
@djdeejay również wiesz jak to działa w końcu jesteś specem w dziedzinie komputerów oprogramowań itp:)
A o muzyce to nie wiedziałam , myślałam ze Twój konik to 2,5 6V , ale fajnie jak i tworzeniem muzyki się interesujesz ..:)
namoR 2015-02-14 16:02:37
A ktoz to taki jest "nadgorliwy", ze przesunal ten temat do jakiegos "londynskiego parku"? Zalozylem ten temat w dziale wydarzenia, poniewaz podglad oceniajacych komentarze jest wydarzeniem roku, moze nawet kilku lat... ;)

Jest tyle innych tematow na forum ktore w ogole nie powinny byc w dziale wydarzen, no ale "komus" bardzo akurat ten temat przeszkadzal i ktos postanowil go ukryc, aby przypadkiem nie wisial w pierwszym dziale za dlugo...ej ludzie ludzie, akurat ten temat a nie inne....

Pozdrawiam tego kogos "nadgoliwego" ...;)
namoR 2015-02-14 16:06:50
@djdeejay
Mialem bardzo malo do czynienia z FL Studio, ale jak juz bedziesz mial cos gotowego to przeslij lub wstaw na portalu do posluchania.
Nie obawiaj sie innych gustow lub oceniajacych Cie na minus...;)
namoR 2015-02-14 16:13:18
Tak to prawda, jest wiele sposobow na "sterowanie" opinia publiczna. Najwazniejsze jest to, aby sie bronic, miec "rozum na karku" i nie poddawac sie tym "sterom" uzywajacym roznych narzedzi do "miazdzenia" naszej swiadomosci.

Dlatego tez wlasnie, warto rowniez polemizowac ;)
urzednik 2015-02-14 18:04:06
To portalowe szczury Ciebie podgryzaja @ namoR ale Ty jestes niezniszczalny i bijesz wszystkich na leb na szyje .
namoR 2015-02-16 18:08:44
Naprawde? W limanowej sa tez jakies szczury? :O

A ja glupi myslalem ze takie "wielkie" gryzonie, to spotkac mozna tylko w niektorych dzielnicach Nowego Yorku.;)

...a co mi tam, nie boje sie...przeciez takie szczury to tylko inny rodzaj wystraszonych malych myszek, ukrywajacych sie gdzies tam pod portalowymi "nickami" lub pod roznego rodzaju miotlami...:-)
kinia434 2015-02-16 22:38:29
Jasny gwint "uderz w stół a nożyce same się odezwą" :P
konto usunięte 2015-02-16 22:48:08
Następna nawiedzona" gudzia" się odezwała.
sweetfocia 2015-02-16 23:00:29
Się tam przejmujesz tym, że ktoś ma żonę, a śpi z kochanką, lub na odwrót ? :P
djdeejay 2015-02-17 00:16:45
@kinia434 ja tam specem nie jestem, do speca brakuje mi bardzo dużo ;)
A co do interesowania się muzyką, to lubię czasami dla odstresowania przerobić jakiś utwór albo stworzyć swój od podstaw, ot tak, żeby się zrelaksować.
Więc interesuję się w sumie po trochę wszystkim - muzyka, komputery, koniki zamknięte w 2.5 V6, fotografią bardzo amatorsko itp ;)
djdeejay 2015-02-17 00:18:34
@kinia434 ja tam specem nie jestem, do speca brakuje mi bardzo dużo ;)
A co do interesowania się muzyką, to lubię czasami dla odstresowania przerobić jakiś utwór albo stworzyć swój od podstaw, ot tak, żeby się zrelaksować.
Więc interesuję się w sumie po trochę wszystkim - muzyka, komputery, koniki zamknięte w 2.5 V6, fotografią bardzo amatorsko itp ;)
kinia434 2015-02-17 15:10:09
@djdeejay... Skromny jesteś, ale to bardzo dobrze ;) dalej tak trzymaj chlopaku:);)
namoR 2015-03-05 16:45:40
Przez ostatnie kilkanascie dni przegladalem wiele wczesniejszych moich komentarzy i wiecie co, jestem naprawde przerazony tym, co sie dzialo z tym ocenianiem w przeszlosci. :O

Dobrze, ze jest teraz cisza ale zastanawiam sie czy przypadkiem nie jest "za cicho"?

Moje komentarze byle minusowane przez Redakcje, co poniektorych Radnych z powiatu i miasta Limanowa, niektorych Moderatorow i nawet Przedsiebiorcow...

Chyba zaczne wierzyc w to, ze piszac moje komentarze na tym portalu, ja chyba naprawde przeszkadzam doslownie KILKU osobom w dazeniu do obranych celow.

Panie i Panowie!
Do dziela!
Oceniajcie moje komentarze na minus dalej, bo jakos tak dziwnie teraz jest, ze sa ciagle "widoczne"...:)

Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡° )
kinia434 2015-03-06 19:21:20
@namoR...Na pewno nie byłeś bardziej zaskoczony/zniesmaczony niż ja kiedy pogrzebałam w swoich komentarzach i zobaczyłam to ....słodko pisali mi na pw.... a pod komentarzami minusowali nie wierzyłam, że można być tak fałszywym i obłudnym... ale jednak można być na własne potrzeby...:):):) elita limanowskich szui ....:(
Megi 2015-03-06 20:01:17
No cóż, anonimowo bardzo łatwo było wstawiać minusy. Teraz nagle wszyscy złagodnieli heh :)
djdeejay 2015-03-06 21:59:47
Tylko niewiem co te minusy im dawały - czuli się spełnieni, czy co? :)
namoR 2015-03-26 17:26:46
...chyba tak, czuli sie spelnieni...;)

Tylko co teraz...myslisz ze zyja w depresyjnym klimacie ciaglego "niespelniania sie", poniewaz mozemy ich "podgladac" ? :P
djdeejay 2015-03-26 19:34:53
Widywałem "znajome" nicki pod newsami RMF24, WP, itp., więc może tam też minusują ;)
takajakja 2015-03-26 22:07:06
ależ wasze życie jest nudne siedzieć i sprawdzać kto daje plusa a kto minusy fascynujące zajęcie czasem wasze języki nie są podłączone z rozumem
namoR 2015-03-26 23:37:42
@takajakja
Droga Polonistko, nie denerwuj sie i nie martw sie o nasze jezyki lub ich polaczenia ;)

Ty chyba nie pamietasz, co sie wczesniej tutaj dzialo z tym manipulowanym i nagminnym ocenianiem celowo wybranych poniektorych komentarzy...

Ciesze sie i jestem wdzieczny Redakcji, ze zwrocila na to uwage i teraz jest spokoj. :)

Pozdrawiam
takajakja 2015-03-27 07:51:37
namoR a czy była potrzebna Twoja złośliwość? "Droga polonistko "no po co ta uszczypliwość? Miłego dnia pozdrawiam Anna
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź
Twój news: przyślij do nas zdjęcia lub film na [email protected]