1995
Tematy archiwalne
"bajka" o złodziejach w sukienkach.
skorpion 2010-09-27 06:29:30
siedzą sobie w szkole polskie głodne dzieci[co trzecie] Dzwoni dzwonek,zaczyna się lekcja RELIGII ,wchodzi "pan nauczyciel" w sutannie około 120 kg żywej wagi,pięknie mówi o miłości bożej,miłości bliżniego-dzieci słuchają i oczami wyobrażni widzą piękny świat,stół na nim jedzenie...kończy się "lekcja",pan nauczyciel wychodzi ze szkoły,odjeżdża nowym audi a z nim miłość,równość,braterstwo i sprawiedliwość-pozostajemy my podatnicy i PÓŁTORA MILIARDA płacone rocznie za opowiadanie głodnym dzieciom bajek o miłości bożej.Amen.
Re: "bajka" o złodziejach w sukienkach.
TmK
2010-09-27 07:27:11
skorpion już myślałem, że chociaż trochę zmądrzałeś, po ostatnim twoim temacie "wszystkie media "trąbią" o Limanowej....", a tu jednak niespodzianka, że nadal nie odwiedziłeś żadnego lekarza. Może założymy temat z ankietą do jakiego szpitala odwieść skorpiona? Bo już te twoje durnowate tematy poniżają całkowicie stronę Limanowy. Nie dość, że piszesz to nie stylistycznie to na dodatek o durnowatych tematach. Skoro tak "zazdrościsz" tym księżom, to sam idź na niego i nie będziesz narzekał. Przekaz całą kwotę co zyskasz chodząc po kolędzie głodne dzieci i skończ te głupie pier*olenie, bo już głowa od tego boli.
konto usunięte
2010-09-27 07:57:05
Tmk... jest trochę prawdy w słowach skorpiona !
Zgadzam się z nim.... choc .. nie we wszystkich kwestiach :)
AwM
2010-09-27 09:31:51
Prawda boli.
konto usunięte
2010-09-27 10:21:57
Skorpion, proponuje zebys w niedziele na mszy Ty wyglosil kazanie na temat "zlodzieje w sukienkach".Na forum kazdy moze cwaniakowac, zobaczymy czy w realu tez masz tyle do powiedzenia na ten temat.
konto usunięte
2010-09-27 10:35:30
STOP ! Dajcie spokój !!! Są równi i równiejsi - trzeba się z tym pogodzic.
konto usunięte
2010-09-27 10:43:28
Skorpion to chyba ma jakąś "misją" głoszenia prawdy o przyjściu na Ziemię Antychrysta. ;))
Slawek964
2010-09-27 12:20:53
Nie odpuszcza ani na chwilę. Jak mu się chce i tak mu z tego nic nie przyjdzie. jedno i to samo... <wymiotuje>
chmurka
2010-09-27 14:06:51
Skorpion to chory człowiek ,trzeba dać mu spokój.
borek
2010-09-27 14:13:29
Tym razem;skorpion;czytając Twój temat chce się płakać i śmiać jednocześnie.Jesteś;weredykt;-nic ująć nic dodać.Brawo.
chmurka
2010-09-27 15:10:43
..."weredykt" czy weredyk ?Jeżeli, to drugie miałeś na myśli, to jesteś równie chory jak skorpion.To jest właśnie prawda prosto w Wasze oczy.
skorpion
2010-09-27 15:39:07
chmurko-jasne że weredyk,prawda w oczka kole-uśmiechnij się,słoneczko za tobą...
konto usunięte
2010-09-27 15:53:36
pseudoprawda. albo mówiąc inaczej twoja wersja prawdy.żal mi takich ludzi jak skorpion.
ale skoro myśli że to prawda to już jego sprawa.
konto usunięte
2010-09-27 15:55:51
pseudoprawda. albo mówiąc inaczej twoja wersja prawdy.żal mi takich ludzi jak skorpion.
ale skoro myśli że to prawda to już jego sprawa.
skorpion
2010-09-27 17:11:58
wczoraj okradziono plebanię [gdzieś w kraju] biednemu proboszczowi zgineło 55 tysięcy gotówki,markowe drogie auto ,laptop,telefon itd.macie to w domu???z lania wody....
konto usunięte
2010-09-27 18:07:44
Pielęgniarki w szpitalu w Bielsku Białej zwalnia się bo nie ma pieniędzy na ich utrzymanie a ksiądz jest na etacie szpitala w zaszeregowaniu oddziałowej - dlaczego nie zastosuje zasad chrześcijańskich w życiu codziennym i wykonuje posługę duszpasterską bez mamony.
kliooo
2010-09-27 19:27:23
żal mi Ciebie, TY masz chyba jakiś uraz...większość Twoich postów jest o wierze księżach, pis-ie....tylko czekasz jak się pojawi jakaś "sensacja" i dawaj na forum ujadać... poza tym kłamiesz, każdy kto słuchał wczoraj wiadomości to, to potwierdzi... chłopie lecz te kompleksy i weź się do jakiejś roboty to się odstresujesz!!!!
chmurka
2010-09-27 20:03:26
Skorpion.Zagubiłeś się w życiu i straciłeś swoją tożsamość. Nie możesz wypłynąć z szamba,które Cię pochłonęło.Na temat funkcjowania Kościoła i ciężkiej pracy kapłanów nie masz zielonego pojęcia, podobnie jak i ci, którzy Ci wtórują.Kliooo, masz rację,to człowiek nie umiejący znależć sie na tej ziemi.
maxxx
2010-09-27 21:10:40
skorpion stracił tożsamość w kopalni...
skorpion
2010-09-28 08:38:51
chmurka-ciężka praca kapłanów... chyba nocą w agencjach towarzyskich,jak chcesz możesz się przekonać gdzie idą twoje datki na tacę...
chmurka
2010-09-28 08:57:54
To wszystko wyjaśnia... i fedruje dalej.Nie może pogodzić się z faktem,że świetlane czasy dla górnikow odeszły wraz z komunizmem.Widocznie był jednym z nich i dlatego kontynuuje walkę z Kościołem.Biedny człeczek.....
skorpion
2010-09-28 09:15:20
prawdę nazywasz walką-niedobrze z Tobą-z jakim komunizmem,komunizm to był ale w czasach biblijnych,chmurka wyjedż do USA i zapytaj ostatnich żyjących rdzennych mieszkańców stanów INDIAN kto ich mordował i w imię czego,kto zajmował ich ziemie-chyba nie komuniści tylko czarni z krzyżem w ręku [przykłady można mnożyć i mnożyć],wybacz że piszę prostymi słowami lecz innych nie pojmiesz bo jesteś za chuda w uszach!!!
borek
2010-09-28 09:28:05
Powiedzcie mi wszyscy;jeśli będziesz w kłopocie finansowym |nie duchowym| a finansowym i pójdziesz do księdza o wsparcie|choćby pożyczkę na chwilę|-myślisz że uzyskasz pomoc?Spróbuj takiej sztuczki,a na własnej skórze się przekonasz co usłyszysz.Znam przypadek;Kobieta pożyczyła pieniędzy dla Księdza po kolędzie,licząc na to że tych pieniędzy nie weżmie,bo jutro nie ma co dzieciom dać na obiad|a była to niedziela|stało koło niej 7 dzieci,tylko mąż żywiciel tej rodziny,pracuje tu w kraju.I co? Ksiądz skasował,o nic nie pytając matki jak żyjecie?Dlaczego po kolędzie nie jedzie samochodem,tylko z odciągniętą kieszenią? Bo bieda.Boże coś POlskę.
chmurka
2010-09-28 09:28:46
Skorpion.Jesteś w amoku!Przygniata Cię wielki bagaż oszczerstw i jesteś tak zdesperowany, że nie panujesz nad swoimi myślami i słowami.No cóż, ratuj się,bo zło wcześniej czy pożniej powraca
zdrajca
2010-09-28 09:38:57
chmurki , klia i wam podobni- potraficie zawsze usprawiedliwić czarno-kieckowych , gloryfikujecie ich i umacniacie w ich arogancji dlatego już chodzą metr nad ziemią,skorpion chce to wam uświadomić ale do tego potrzebna jest świadomość po co się ma rozum z którego trzeba korzystać, tam gdzie trzeba się trochę wysilić to z lenistwa zatyka się dziurę tajemnicą wiary ammmenn
skorpion
2010-09-28 09:49:19
chmurka- Pon Bócek stworzył człowieka na swoje podobieństwo???to dotyczy chyba wszystkich,skorpiona też,pytanie do Ciebie co u Ciebie jest złem?u mnie- [groby pobielane]...
chmurka
2010-09-28 10:13:26
Przebrałeś miarę!Znikaj z horyzontu !Mam nadzieję,że już nikt nie będzie z Tobą polemizował, a Ty zajrzyj do swojego sumienia i opamiętaj się wreszcie póki stąpasz jeszcze po tej ziemi... aby nie było za póżno...Tego Ci bardzo życzę.Zegnaj.
skorpion
2010-09-28 10:39:26
nie odchodż "OBŁOCZKU"....
konto usunięte
2010-09-28 12:48:09
sukienkowy katolicki to taki typek co cieszy się ze wszystkiego: jak ktoś się żeni,bo kasa za zapowiedzi,ślub,jak ktoś się rodzi to kasa za chrzest,jak ktoś umrze to najbardziej, bo kasa za pochówek i kupa mszy do odprawienia za nieboszczyka,każda najmniej 50 zeta za 15min. mamrotania i podnoszenia łapek,jak zima to kolęda, jak 1 dzień miesiąca to wypłata na konto z ZEAS-u
111ksiadz
2010-09-28 18:38:52
A,tak w temacie...Jak byłem mały,mama mówiła-idź na religię,tam cię nic złego nie nauczą.Jak byłem większy w stosunku do swoich dzieci miałem pewne obawy.Jak jestem duży,mówię swoim dzieciom-zwróćcie uwagę,kto uczy religii wasze dzieci i co im"wciska".
Zaloguj się żeby dodać odpowiedź